Прича о групи штребера на путу ка слави гостује у НПРС

Д. К.
Прича о групи штребера на путу ка слави гостује у НПРС

Бањалука - У Народном позоришту Републике Српске, у петак, 5. октобра, са почетком у 20 часова гостује бродвејски мјузикл под називом “Двадесет пето такмичење у спеловању у округу Патнам”.

Представа је урађена у оквиру пројекта “БХ Бродвеј”, Амбасаде Сједињених Америчких Држава у БиХ, који је окупио и спојио 16 младих глумаца из разних градова широм БиХ са тимом америчких умјетника на продукцији бродвејског хит мјузикла.

Пројекат је започео избором талентованих глумаца и глумица, пјевача и пјевачица на аудицијама које су одржане у марту 2018. на драмским академијама у Бањалуци, Сарајеву и Тузли. Мјузикл доноси причу о групи штребера на путу ка слави.

Продукцијски тим предводе Арон Тијелен, умјетнички директор престижног чикашког Мериот театра и Рајан Т. Нелсон, професор на Нортвестерн универзитету и музички директор Мериот театра.

Глумци који ће оживјети своје улоге су Фарис Пињо, Николина Вујић, Шејла Гргић, Тијана Јовановић, Марко Мирковић, Ламија Чељо, Мак Ченгић, Немања Бајић, Срђан Књегињић, Леа Секулић, Сањин Арнаутовић, Ана-Марија Томић, Јелена Јандрић, Дује Мартинић, Дарко Стојић и Сара Ристић.

Мјузикл ће бити изведен на великој сцени Народног позоришта Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана