Премијерна у Дјечијем позоришту РС: Прича о пубертету привукла пажњу тинејџера

Александра Маџар
Премијерна у Дјечијем позоришту РС: Прича о пубертету привукла пажњу тинејџера

Бањалука - Онај период живота када вам се чини да вас нико на свијету не разумије, а ни ви сами себе, када су вам из неког разлога сви криви, па вас толико нервирају да можете плакати и смијати се у исто вријеме, период "лудих година" и како се у том свијету узбурканих мисли снашла тринаестогодишња Смиљана, имала је прилику да погледа публика на премијери комада "Кочоперитис" у Дјечијем позоришту РС.

Реакције тинејџера, али и њихових родитеља на комад који је режирао Горан Дамјанац, у уторак увече показале су да ће ова тинејџерска прича бити представа коју ће публика вољети.

Спајајући двије приче у једну, редитељ и његов креативни тим успјели су у својој намјери да се малишани добро забаве и насмију сами себи, јер је сцена ове вечери била као огледало, али и да се едукују. Салом су звонили изрази које савремена омладина користи, као што су "омг", "втф", прштали су селфији на све стране, а све је то изгледало као генерална проба за представу, гдје су сви присутни могли да виде шта се дешава из кулиса и како у ствари настаје позоришни комад.

Редитељ Дамјанац није крио задовољство послије премијере, јер су му реакције публике потврдиле да се сав труд уложен у поставку ове представе током посљедња три мјесеца исплатио.

- Јако сам задовољан реакцијама публике, зато што сам и у најави рекао да је ово представа за основце, старије основце и њихове родитеље. На премијери смо и доживјели то да реагују на многе сцене, на које би и требало и да су им драге - истакао је Дамјанац.

Срећан је и што је сала била испуњена до посљедњег мјеста и поносан на ансамбл који је одиграо фантастично.

Глумица Смиљана Маринковић, која се нашла у кожи лика са својим именом, тинејџерке која тражи одговоре у себи и око себе, такође је задовољна пријемом комада код публике.

- Диван је доживљај када је сала испуњена до последњег места. После представе малишани су нам одмах прилазили да се фотографишу и кажу да им је било лепо, што ме заиста усрећило - истиче Смиљана.

Процес рада, који је, како каже, био из три сегмента, гдје су се надопуњавали кореографија, музика и глумачке вјежбе, за њу је био јако забаван.

- Нисам често радила на тај начин, па ми је ово било лепо и забавно искуство. О ансамблу Дјечијег позоришта РС не треба много говорити, они су заиста невероватни, креативни и јако способни - нагласила је Маринковићева.

Улоге у комаду остварили су и Александар Бланић, Ана Анђелић, Свјетлана Андрић, Божана Бијелић, Драган Бањац, Душко Мазалица. Са њима су даске дијелили и Ђурђа Бабић, Зорана Шуман и Жељко Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана