Представом “Виа Долорис” почела Осма позоришна ревија

Срна
Представом “Виа Долорис” почела Осма позоришна ревија

ПРЊАВОР - Представом “Виа Долорис” у извођењу Центра за културу “Масука” из Велике Плане вечерас је у Прњавору почела осма Позоришна ревија “Прњавор и пријатељи”.

Глумац Марко Пантовић, који игра доктора у овој представи, каже да је припрема за представу, која има историјску тематику и говори о принцу Ђорђу Карађорђевићу, захтјевна и напорна, али да се све постиже уз добар тимски рад.

“Публика јако добро реагује и прихвата представу која изазива бројне емотивне реакције”, рекао је Пантовић.

Директор Центра за културу “Масука” из Велике Плане Предраг Георгијев каже да су презадовољни што овом представом наступају већ пету годину, од чега је три године играна у Републици Српској кроз ранија гостовања у Мркоњић Граду, Лакташима и Српцу, а вечерас и у Прњавору.

“У Прњавору смо први пут, ово је лијепа прилика да успостављамо нова пријатељства и да се дружимо, јер Дрина не треба да нас раздваја него спаја”, рекао је Георгијев.

Умјетнички руководилац Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Прњавор Бранкица Радоњић истакла је да је Позоришна ревија конципирана као фестивал узвратних посјета.

“Желимо да нашој публици представимо наше колеге, пријатеље, сараднике, да и наша публика види нова позоришна остварења из региона. Из године у годину тај круг пријатељства се шири и на овај начин желимо да узвратимо свим дивним људима на гостопримству”, рекла је Радоњићева.

Она је најавила да ће публика у Прњавору у наредна два мјесеца, осим представа домаћег аматерског позоришта, моћи да погледа представе позоришта из Бањалуке, Дервенте, Челинца, Мркоњић Града, Новог Града и Бугојна.

Одржавање Позоришне ревије подржава и општина Прњавор.

Начелник општине Дарко Томаш који је присуствовао вечерашњем отварању ревије и извођењу представе “Виа Долорис” похвалио је рад Драмске сцене.

“Честитке Бранкици и њеном тиму који марљиво раде и културу у нашем граду подижу на виши ниво, али и захвалност пријатељима из Велике Плане који су дошли и извели представу у којој смо сви уживали”, рекао је Томаш.

Представа је рађена по тексту Дејана Петковића, у адаптацији и режији Милоша Јагодића.

Осим Пантовића у представи глуме Марко Богдановић, Милан Николић, Златко Илић и Урош Раденковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана