Представа Моје бивше, моји бивши - најбоља

Aгенције
Представа Моје бивше, моји бивши - најбоља

Зворник – Представа "Моје бивше, моји бивши" Књажевско-српски театар из Крагујевца најбоља је на Четвртом "Комедија фесту" у Зворнику, одлучио је Жири ове манифестације.

 Жири је у образложењу навео да је ријеч о представи модерне форме у којој се анализирају могућа рјешења проблема одрастања и живота у савременом друштву.

Специјална награда додијељена је Народном позоришту Приштина са сједиштем у Косовској Митровици за представу "Грађанин племић".

У образложењу је наведено да се овом позоришту Специјална награда додјељује за борбу за културни идентитет српског народа на Косову и Метохији.

Слађана Килибарда у представи "Моје бивше, моји бивши" имала је најбоље редитељско остварење.

Најбољу мушку улогу остварили су равноправно Иван Томашевић за улогу Микана у представи "Краљица смеха" сцене "Маска" из Шапца и Милош Крстовић за улогу Томаса у представи "Моје бивше, моји бивши".

Према одлуци Жирија, награда за најбољу женску улогу равноправно ће бити додијељена Анети Томашевић за улогу Љубинке Бобић у представи "Краљица смеха" сцене "Маска" из Шапца и Исидори Рајковић за улогу Ејми у представи "Моје бивше, моји бивши".

Награда за најбољу костимографију биће уручена Јелени Видовић и "Позоришту Приједор" за представу "Дјелидба", а за најбољу сценографију Слађани Килибарди и позоришту "Књажевско српски театар Крагујевац" за представу "Моје бивше, моји бивши".

Најбољу колективну игру остварио је ансамбл Позоришта Приједор за представу "Дјелидба".

Одлуке о наградама донио је Жири у саставу Јелена Богавац - редитељ из Београда, Жељко Милошевић - драматург из Требиња, те Виолета Савић - професор у Гимназији и средњој стручној школи "Петар Кочић" као представник локалне публике.

У саопштењу организатора и покровитеља Фестивала - Дома омладине и општине Зворник истиче се да је синоћ одиграна посљедња такмичарска представа, те да је Жири донио одлуку о најбољим остварењима, док ће награде бити уручене вечерас у 20.00 часова.

Након додјеле награда Позориште младих из Зворника премијерно ће извести представу "Ретроморфоза".

Четврти Комедија фест почео је 22. маја и од тада су изведене представе "Грађанин племић", "Државни лопов" Удружења драмских умјетника "Талија", "Краљица смеха", "Дјелидба" и "Моје бивше, моји бивши".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана