Позориште Приједор годину завршава са три награде

Срна
Foto: Архива

ПРИЈЕДОР- Позориште Приједор у овој години постигло је изузетно добар резултат освојивши награде на три различита позоришна фестивала, изјавио је данас директор Позоришта Зоран Барош.

"Ријетка је ствар да неки театар побиједи на различитим фестивалима са различитим представама. Нама се то по други пут дешава у посљедњих десетак година. То нам говори да правимо добре представе", рекао је Барош на конференцији за медије у Приједору.

Он је навео да су на Позоришним играма БиХ у Јајцу глумачке награде освојили Деан Батоз и Александар Стојковић за улоге у представи према тексту Велимира Стојановића и у режији Марка Мисираче "Није човјек ко не умре".

Барош је истакао да је та представа побиједила на Међународном фестивалу глумца "Заплет 12" у Бањалуци и да је комад према тексту Мире Гаврана и у режији Дарка Цвијетића "Све о женама" побиједио на Међународном фестивалу малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву.

"Све ове награде добијају на снази и вриједности када погледате конкуренцију гдје су била сва народна позоришта из БиХ - Бањалука, Зеница, Сарајево и Мостар, као и позоришта из Загреба и Београда", каже Барош.

Он је најавио да ће 11. јануара у Камерном театру 55 у Сарајеву почети рад на представи по роману Дарка Цвијетића "Шиндлеров лифт".

"То је наш човјек чији се текст изводи у Камерном театру 55. Ради се о роману који је доживио много успјеха и може се очекивати да и приједорска публика, убрзо након премијере у Камерном театру 55, види ту представу", рекао је Барош.

Режисер, писац, драматург и глумац Дарко Цвијетић оцијенио је да је година за приједорски театар била одлична упркос пандемији вируса корона, те напоменуо да ће Позориште Приједор 2023. године славити 70 година постојања, што треба достојно обиљежити.

Глумица Мирела Предојевић нагласила је да је јако срећна и поносна на колеге и театар у којем ради већ 15 година.

"Све више гледалаца има прилику да о нашем раду суди. Ту су велика посвећеност и велики квалитет", навела је она и додала да је велика привилегија и част бавити се у времену короне послом који се воли.

Глумац Деан Батоз рекао је да је позориште колективни чин, да на наградама пишу имена појединих глумаца, али да је представа добра захваљујући свима који раде на њој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана