Позоришни Кустендорф 25. и 26. октобра на Мећавнику

Agencije
Позоришни Кустендорф 25. и 26. октобра на Мећавнику

Позоришни Кустендорф редитеља Емира Кустурице биће одржан 25. и 26. октобра на Мећавнику, уз подршку компаније НИС, у организацији Раста Интернационала, најавили су данас организатори.

Под слоганом "Друштво спектакла", фестивал ће покушати да одгонетне мјесто и улогу позоришне умјетности у актуелном друштву у којој је спектакл у основи свега и представља не само основни елемент разоноде већ и само срце нестварности овог друштва, односно владајући облик живота.

Задржавајући интернационални карактер, у студентском такмичарском програму наћи ће се четири представе које се надмећу за награду "Златни лист", двије из Србије и по једна из Русије и Пољске. Академија умјетности у Новом Саду, представиће се представом "Кисеоник", Ивана Вирипајева, Филмска академија из Лођа, Пољска, извешће комад "Цена живота", добитнице Пулицерове награде, Мартине Мајок, Државна позоришна академија из Јарославља, Русија, одиграће "Чехов.некст", док ће се Факултет драмских умјетности из Београда представити са комадом "Џорџ Касплан", Фредерика Сонтага.

Селекција фестивала као и претходних година, поверена је награђиваном редитељу Милану Нешковићу који иза себе има више успјешних представа на сценама најеминентнијих позоришта у Србији и шире.

У оквиру ревијалног програма, гостоваће реномирана српска позоришта, Југословенско драмско позориште са награђиваном представом "Зашто је полудео господин Р." и Београдско драмско позориште са представом "Моје дете".

Другог дана, редитељ и оснивач "Позоришног Кустендорфа", Емир Кустурица, модерираће дебату са истакнутим уметницима на овогодишњу тему "Позориште у друштву спектакла".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана