Познати кореограф Небојша Громилић дио нове представе ГП “Семберија”

Срна
Познати кореограф Небојша Громилић дио нове представе ГП “Семберија”

Глумци Градског позоришта (ГП) “Семберија” приводе крају припреме за нову представу “Иваново самоубиство”, према мотивима “Иванова” Антона Павловича Чехова, у режији Давида Алића, а ансамблу се придружио познати балетан и кореограф Небојша Громилић.

“Са Давидом, редитељем представе, сарађујем већ годинама и имамо одличну комуникацију. Пошто у представи постоји потреба за сценским покретом и кореографијом, он ме позвао да будем дио ауторског тима који ради на овој представи”, наводи у интервјуу за Громилић.

Тако се домаћим глумцима, осим Мионе Марковић, глумице из Београда, придружио још један познати умјетник.

Громилић је стални члан балетског ансамбла Позоришта на Теразијама од 2001. године.

Био је стипендиста америчке школе “Džejkobs Pilou” 2010. године, као кореограф, поставио је више од 70 позоришних кореографија у Србији и иностранству, а у својој матичној кући за представе “Главо луда”, “Београд-Москва” и “Инсајд аут” (Inside OUT).

“Од свих ауторских пројеката (представа) које сам урадио, тешко могу издвојити неку која ми је посебна”, напомиње он.

Радио је као кореограф и у пројекту “Una saga Serbika”.

“То је био играчки пројекат који смо радили 2013. године под називом Игре и звуци Балкана. Било је веома напорно, пошто је учествовао велики број људи. У том тренутку то је био спој игре и нових технологија као што је три-де мапирање простора. После тога сам се посветио више позоришту, филму и серији и нисам више дио тога”, истиче Небојша Громилић.

У Позоришту на Теразијама запослен је као солиста балета.

“У позоришном свету балет је посебан и најтежи облик игре. Да би се дочарала та лакоћа у покрету потребна је висока спремност и кондиција. Због изгледа и лепоте, балет је веома популаран”, напомиње он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана