Почео 62. Фестивал фестивала

Срна
Почео 62. Фестивал фестивала

Требиње - У Требињу је вечерас почео 62. Фестивал фестивала на коме ће бити представљена најбоља остварења аматерске позоришне продукције из региона.

На овогодишњем фестивалу, који ће трајати шест дана, биће изведено седам представа ансамбала из Србије, Црне Горе, Хрватске, Сјеверне Македоније и БиХ. Такмичарски програм овогодишњег фестивала отворио је Тетар “Тотал” из Високог представом “Професионалац”.

Градоначелник Требиња Мирко Ђурић, који је отворио фестива, истакао да је ово један од заштитних знакова Требиња и најбоље огледало онога што се дешава у драмском животу региона.

“Ми сваке године настојимо да у фестивалско ткиво уплетемо неке нове нити, тако и ове године, уз најбоље представе, организујемо мастер клас за младе глумце, имаћемо низ промоција издања из области сценске умјетности, изложбе и уличне перформансе”, рекао је Ћурић, који је и предсједник Савјета фестивала.

Он је изразио задовољство што се годинама комуницира на овај начина и граде мостови чију чврстину, исправност и дуг вијек може да гарантује само култура.

Требињска позоришна публика током шест дана имаће прилику да погледа остварења из Скопља, Светог Филипа и Јакова, Куле, Мојковца, Црвенке и Требиња. Најбољи ће бити награђени златним маскама.

Све представе играју се у позоришној сали Културног центра Требиње од 20.30 часова, а улаз је бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана