Отворен 64. Фестивал фестивала у Требињу

Срна
Foto: РТРС

ТРЕБИЊЕ - Представом бјелопољског позоришта “Власт и њена опозиција” вечерас је у Требињу отворен отворен 64. Фестивал фестивала, који ће трајати до 30. јула.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је новинарима прије отварања да је овај Фестивал, који постоји од 1972. године, значајан за Требиње, али и за цијелу регију.

Ћурић је изразио наду да ће у Требиње доћи и нека позоришта која ова године нису могла доћи, те да ће позориште заиста да заживи у овом граду и мимо Фестивала, што је и циљ.

Професор позоришне продукције из Србије Милован Здравковић рекао је новинарима да се овај фестивал подигао на такав ниво да је част доћи у Требиње.

Здравковић је додао да је овогодишњи програм фестивала шаролик, што је и његово богатство.

“Имају три домаће драме и неколико страних, има младих, нових са разноврсним естетикама, што је и богатство овог фестивала. Имаћемо различите представе и комедије и драме”, рекао је Здравковић.

Током трајања фестивала биће изведено шест такмичарских и једна ревијална представа, а богат је и пратећи програм.

Стручни жири ове године чине предсједник стручног жирија Божидар Зечевић, глумица из Бањалуке Раденка Шева, те писац и директор Народног позоришта у Нишу Спасоје Ж. Миловановић.

Све представе изводе се у позоришној сали Културног центра Требиње са почетком у 20.30 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана