Отворен 20. Фестивал омладинских позоришта Републике Српске

Срна
Отворен 20. Фестивал омладинских позоришта Републике Српске

ВИШЕГРАД - Представом “И би мрак” Позоришта младих Бањалука, у Културном центру “Иво Андрић” отворен је 20. Фестивал омладинских позоришта Републике Српске.

Члан организационог одбора фестивала Новица Богдановић рекао је да је циљ фестивала афирмација позоришта које је намијењено за младу публику и представе које раде млади глумци.

“Циљ фестивала је и афирмисати мале средине које би могле да постану велики центри. Овај фестивал је путујућег карактера и сваке године се организује у другом граду. Ове године је поново у Вишеграду”, нагласио је Богдановић.

Он је навео и да су, сада већ славни и велики глумци, прве кораке направили на овом фестивалу.

Глумица Анабела Зрнић, која је играла у овој представи, рекла је да је представа комплексна.

“То је филозофска тема. Ријеч је о тинејџерима који су добили право да говоре о неким стварима, да промијене свијет и направе га каквим они желе”, истакла је Зрнићева.

Сутра у 14.00 часова биће приказана представа “Мој дом је тамо гдје си ти”, Позоришта младих и Позориштанца СПКД “Просвјета” Добој, ауторски пројекат Мире Станишев.

Истог дана у 17.00 часова, у извођењу драмске секције Дома културе “Просвјета” Рудо, биће одиграна представа “Зона сумрака”, аутора Рода Стерлинга, а у режији Бојан Бјелић.

У 19.00 часова биће изведена представа “Неко је украо сунце” у извођењу Зворничког драмског позоришта, аутора Мире Станишев, у режији Ранка Остојића.

Фестивал се суфинансира средствима Министарства просвјете и културе Републике Српске, Фондације УМ Бањалука, Центра за даровите Бањалука, Асоцијације омладинских позоришта Републике Српске.

Пријатељи фестивала су “Хидроелектране на Дрини” и општина Вишеград.

Фестивал се одржава у Културном центру “Иво Андрић” до 24. октобра, а улаз на све програме је бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана