"Ноћ богова" пред прњаворском публиком

Срна
"Ноћ богова" пред прњаворском публиком

ПРЊАВОР - Познати београдски глумци Војин Ћетковић, Дејан Луткић и Небојша Илић извели су вечерас у Дому културе у Прњавору представу "Ноћ богова" која говори о односу власти према умјетности и одговара на питање да ли људи из политике и умјетности могу бити пријатељи.

Небојша Илић, који у представи тумачи лик писца Молијера, рекао је за Срну да је та врста пријатељства могућа али само накратко и углавном се завршава на штету умјетника.

"Једни другима смо потребни, политичари тиме стичу легитимитет озбиљних људи, а с друге стране уметност и култура не могу без подршке државе, само што је, чини ми се, раније било много више слуха", рекао је Илић.

Лик краља Луја Четрнаестог игра Војин Ћетковић који је истакао да је представа, која се изводи од 2015. године, заживјела у Републици Српској, односно у Бањалуци, гдје су за једно вече одиграли двије представе.

"У Бањалуци смо одиграли још 10-15 представа, а онда смо почели да играмо широм Републике Српске. Били смо чак и у неким местима која немају услове, салу, успели смо позориште доведести и у најудаљеније крајеве, што је јако добро примљено. Људи су били захвални што смо дошли да пред њима играмо, дали смо неки нови смисао томе што радимо", појаснио је Ћетковић за Срну.

И Дејан Луткић, коме је у представи додијељен лик дворске луде, изразио је велико задовољство пријемом код публике и њиховим повратним реаговањем на представу.

"Публика нас у Републици Српској сјајно прихвата где год се појавимо, људи с великом пажњом прате представу", навео је Луткић.

Представа "Ноћ богова" изведена је у оквиру програма поводом обиљежавања 24. марта, Дана општине Прњавор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана