Кочићев "Јазавац пред судом" први пут на Сокоцу у понедјељак

Срна
Foto: илустрација

СОКОЛАЦ - Истакнути глумци Београдског драмског позоришта одиграће на Сокоцу у понедјељак, 24. јануара, позоришну представу "Јазавац пред судом", најавили су из Завичајног удружења "Романија" из Београда.

Представа ће бити изведена у Парохијском дому цркве Светог пророка Илије на Сокоцу у два термина, од 17.00 часова за дјецу и од 20.00 часова за одрасле.

Координатор овог удружења за Републику Српску Милан Јоловић Легенда рекао је Срни да ће Сокочани моћи бесплатно да погледају позоришну представу, рађену према најпопуларнијем дјелу српског писца Петра Кочића, захваљујући доброј сарадњи овог удружења за Српску са Завичајним удружењем "Романија" са сједиштем у Београду.

"Јазавац пред судом" представља драматизацију књижевног дјела српског писца Петра Кочића, написаног 1903. године, свевременог дјела и игра се у српским позориштима више од једног вијека.

У представи играју Даниел Ковачевић/Ђорђе Марковић, Јаков Јевтовић/Владимир Тешовић, Дејан Стојаковић и Михаило Лаптошевић, који је и режисер представе.

Бесплатне улазнице могу се преузети на рецепцији хотела "Златни бор", у угоститељским објектима "Лукус", "Београд" и "Интермецо" и у просторијама Инфоцентра на Сокоцу, навели су организатори.

Петар Кочић /1877-1916/ је српски књижевник рођен у БиХ, који у својим прозним и драмским дјелима, реалистички и сатирично, приказује социјално–политичко стање у тадашњој земљи под аустро-угарском власти.

Завичајно удружење "Романија" обновило је свој рад средином маја прошле године у Београду, а окупља људе чије је поријекло са подручја општина Соколац, Рогатица, Пале и Хан Пијесак са циљем очувања идентитета, одржавања ближих веза са родним крајем те афирамације економских, културних и других односа Републике Српске и Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана