"Хркачи" Народног позоришта РС одушевили Требињце

Агенције
"Хркачи" Народног позоришта РС одушевили Требињце

ТРЕБИЊЕ – Представа "Хркачи", аутора и редитеља Николе Пејаковића у извођењу глумаца Народног позоришта Републике Српске одиграна је у Културном центру у Требињу.

У представи "Хркачи" играју Николина Фригановић, Љубиша Савановић, Миљка Брђанин, Данило Керкез и Миодраг Маркићевић, а они су, на одушевљење публике, за 90 минута играња проговорили о људским болестима које нападају душу, о моралном суноврату, страстима, егу и данашњег човјека.

Глумац Љубиша Савановић је истакао да му је драго да Народно позориште гостује у Требињу.

- Овом представом добили  смо једну сјајну комедију. Представа говори о свему ономе што је корона код људи истјерала на површину. То су болести у друштву које треба да лијечимо - рекао је Савановић.

Глумица Николина Фригановић је говорећи о представи објаснила да она има разних порука, а најважнија је да морамо да водимо више рачуна о својим интимним, правим, животима.

- Људи су запустили основне вриједности породичног живота, хуманости, пријатељства, љубави. Ово је све упаковано у један комични "пакет", али је прича у суштини врло озбиљно направљена. У њој је микс жанрова, а мислим да је гротеска основна црта. Кренули смо од драме са елементима комедије, али смо на крају дошли до потпуно новог жанра. Публика у Бањалуци је добро реаговала и мислим да смо неку ситуацију у којој смо се сви нашли искористили да мало расвјетлимо неке друге ствари које нам се дешавају у животу – навела је Фригановићева.

Требињска публика је аплаузом наградила глумце за једну одличну представу у току које су се добро исмијали, али и запитали.

Представа је одиграна у оквиру пројекта "Народно с народом" којег реализује Народно позориште РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана