“Хасанагиница” ускоро пред семберском публиком

Г.С.
“Хасанагиница” ускоро пред семберском публиком

БИЈЕЉИНА - Градско позориште “Семберија” из Бијељине почело је рад на представи “Хасанагиница” по истоименој народној балади, у драматизацији академика Љубомира Симовића и режији Душана Тузланчића.

Глумачки ансамбл чине глумци Српског народног позоришта из Новог Сада Милан Ковачевић, Бојана Милановић и Соња Дамјановић, те глумци Народног позоришта Републике Српске Љиљана Чекић, Горан Јокић и Огњен Копуз. У подјели су и глумци Градског позоришта “Семберија” Михаило Максимовић, Иван Петровић, Душан Ранковић и Ненад Благојевић.

Глумица Народног позоришта РС Љиљана Чекић у новој представи “Хасанагиница” игра улогу Хасанагине мајке.

- Као свако умјетничко дјело и ова нова “Хасанагиница” је посебна, другачија. Сада играм Хасанагину мајку. Све мајке се боре за своју породицу и дјецу, покушавају да смире ситуацију и да уразуме оне “којима се дими из уста”- казала је Чекићева.

Навела је да је сарадња на представи Градског позоришта “Семберија” занимљива и напоменула да никада није радила са колегама из Бијељине.

- Неке нисам никада ни гледала на сцени. Стигли смо из различитих средина, са различитим искуствима, али успјели смо да створимо симбиозу, да постанемо тим. Радујем се пробама, јер стално нешто истражујемо, разговарамо, испробавамо и долазимо до рјешења - рекла је она. (Срна)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана