Глумци алексиначког позоришта пред билећком публиком

Срна
Глумци алексиначког позоришта пред билећком публиком

Билећа - Глумци Градског позоришта “Театар 21” из Алексинца одиграли су вечерас у Билећи представу “Ми чекамо бебу”, која на комичан начин приказује начин живота младих брачних парова.

Представа је одиграна у оквиру пројекта “Културно-историјско насљеђе култура и традиција старе Херцеговине”, који је подржао кабинет предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, министарства просвјете и културе Републике Српске и Србије, Министарство спољних послова Србије, Управа за дијаспору и Општина Билећа.

Директор Градског позоришта “Театар 21” из Алексинца Милена Рашић рекла је да је представа “Ми чекамо бебу” комедија у режији Драгослава Ранђеловића која говори о животу младих брачних парова, о проблемима и ситацијама са којима се сусрећу током брачног живота, а које су неизбјежне у данашњем модерном браку.

Глумци Градског позоришта “Театар 21” билећкој публици представили су се и синоћ са представом за дјецу “Семафорко”.

Рашићева је подсјетила да је алексиначко позориште и прије двије године гостовало у Билећи у оквиру сарадње двије локалне заједнице.

Пројекат “Културно-историјско насљеђе култура и традиција старе Херцеговине” има за циљ промоцију културно-историјског насљеђа, српског језика и ћирилице, традиције и културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана