Фестивал омладинских позоришта Српске од 20. до 24. октобра

Срна
Foto: ГС

ВИШЕГРАД- У Вишеграду ће од 20. до 24. октобра бити одржан 20. Фестивал омладинских позоришта Републике Српске, договорено је на састанку организатора

Првог дана фестивала у сриједу, 20. октобра са почетком у 19.00 часова биће приказана представа "И би мрак" у извођењу Позоришта младих "ДИС", ауторски пројекат Огњена Богдановића.

Другог дана, у четвртак, 21. октобра са почетком 14.00 часова биће приказана представа "Мој дом је тамо гдје си ти", Позориште младих и Позориштанце СПКД "Просвјета" Добој, ауторски пројекат Мире Станишев.

Истог дана у 17.00 часова, у извођењу драмске секције Дома културе "Просвјета" Рудо, биће одиграна представа "Зона сумрака", аутора Рода Стерлинга, а у режији Бојан Бјелић. У 19.00 часова биће изведена представа "Неко је украо сунце" у извођењу Зворничко драмског позоришта, аутора Мире Станишев, а у режији Ранка Остојића.

У петак, 22. октобра, од 14.00 часова Позориштанце "Маслачак" из Бијељине извешће представу "Капетан Џон Пиплфокс", аутора Душка Радовића, у режији Душана Ранковића. Истог дана у 19.00 часова Камерни театар Дом извешће представу "Евгеније Оњегин" по мотивима Пушкина, а у режији Велиде Поповић. У суботу, 23. октобра, у 13.00 часова Хелсиншки парламент грађана Бањалука извешће представу "Жива библиотека".

Истог дана у 17.00 часова Драмска секција СПКД "Просвјета" Прњавор извешће представу "Тинејџитис", ауторски пројекат Бранкице Радоњић. У суботу у 20.00 часова Драмски студио "Даске" Лакташи извешће представу "Ау што је то добар пос'о", аутора Мирољуба Недовића - Рикија, а у режији Огњена Тодоровића. У недјељу, 24. октобра, од 12.00 часова Дјечији студио глуме "Рода" Бањалука извешће представу "Троспратни болесник", аутора Ранка Павловића, а у режији Невенке Родић.

Фестивал се суфинансира средствима Министарства просвјете и културе Републике Српске, Фондације УМ Бањалука, Центра за даровите Бањалука, Асоцијације омладинских позоришта Републике Српске. Пријатељи фестивала су "Хидроелектране на Дрини" и општина Вишеград. Фестивал ће бити одржан у Културном центру "Иво Андрић", а улаз на све програме је бесплатан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана