Два сата смијеха у Поскоковој драги

Александра Маџар
Два сата смијеха у Поскоковој драги

Бањалука - Смијех, аплаузи, па опет смијех и аплаузи и тако готово два сата, одјекивали су салом Народног позоришта Републике Српске, у којој није било довољно мјеста за све који су жељели да погледају представу "Чудо у Поскоковој драги".

Комад Анте Томића, који је на сцени оживио Крешимир Доленчић, на великој сцени националног театра Српске извели су глумци Сатиричког казалишта "Керемпух" из Загреба.

Сјајни дијалози, изненадни обрти ситуације, различити карактери представљени иронично дио су дјела које је бањалучка публика одлично прихватила у уторак, треће вечери Театар феста "Петар Кочић.

Посебну драж представи дала је музика. Хитове Мише Ковача, који се увијек радо запјевају, на сцени је свирао пијаниста, а глумци и публика су заједно пјевали. Глумци нису могли сакрити узбуђење и емоције, јер су их заљубљеници у театар подржали на најљепши начин, невјероватно дугим аплаузом и овацијама.

- Публика је била фантастична, нисмо могли очекивати више од овога што смо данас добили - рекла је глумица Ана Марас која тумачи лик шармантне Сплићанке, конобарице Ловорке.

Каже да се, као и увијек, трудила да пренесе емоцију како би јој публика вјеровала, јер јој је то највредније.

- Ово је на неки начин и фаталистички комад, јер у њему љубав све побјеђује, што је и дивна порука да љубав може да се бори против свега - истакла је она.

Једну, не баш позитивну улогу тумачи млади и талентовани глумац Борко Перић, који игра начелника Жупанијске полицијске управе у Сплиту Горана Капулицу.

- Било нам је предивно играти, публика је одлично реаговала на представу и уживала. Мени је ово први пут да играм пред Бањалучанима и презадовољан сам - казао је он.

Трудио се, каже, да на што увјерљивији начин дочара лик који описује као "људско ђубре".

- Вјерујем да је публика препознала све те типове људи који су се смјењивали на сцени. Надам се да ће неко од наших убрати неку награду на овом фестивалу - додао је он.

На сцени се смјењивало шеснаест глумаца, а свако од њих оставио је свој печат и присутнима омогућио да уживају у магији на сцени.

Нови број часописа за позоришну умјетност "Сцена" промовисан је у уторак увече на сцени "Петар Кочић" националног театра Српске, у пратећем програму фестивала. О часопису су говорили Селимир Радуловић и Лука Кецман.

"Глуха свадба"

Комад "Глуха свадба" Босанског народног позоришта из Зенице у режији Хасана Џафића, Лајле Каикчија и групе аутора биће изведен вечерас у 20 часова у Народном позоришту РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана