Додиг: У фебруару очекујемо премијеру представе "Странци у ноћи"

Срна
Додиг: У фебруару очекујемо премијеру представе "Странци у ноћи"

БАЊАЛУКА - Директор Народног позоришта Републике Српске Маја Додиг рекла је Срни да је поносна на резултате остварене у овој години с обзиром на ограничења због епидемиолошке ситуације, те најавила да се већ у фебруару сљедеће године очекује премијера нове представе "Странци у ноћи".

Додигова, која је данас у Бањалуци организовала новогодишњи пријем за новинаре, рекла да је план за наредну годину припремљен, са надом да ће што прије престати ограничења која су сада на снази.

"За сада нисмо планирали активности на малој сцени, јер нам то тренутне епидемиолошке мјере не дозвољавају, те се све представе играју на великој сцени", рекла је Додигова.

Она је истакла да реализација планова и програма у овој години није била лака, те да је позориште доживјело једну врсту потреса.

"Међутим, имајући у виду ограничавајуће епидемиолошке околности Народно позориште Српске је у потпуности остварило своју функцију, јер смо успјели већ у јулу да почнемо са радом у пуном капацитету, одржавајући представе на отвореном, на крову нашег позоришта", рекла је Додигова.

Она је навела да је Народно позориште учествовало у великом броју фестивала, те да је и у овим околностима умјетнички сектор успио донијети још девет награда и признања.

"Реализовали смо и два веома обимна пројекта на новим представама, чије смо премијере имали крајем године, а ријеч је о представама жДервиш и смртж и жЗлатно добаж", рекла је Додигова.

Она је додала да је Народно позориште ове године кроз реализацију неколико активности обиљежило 90 година постојања и рада, те да је тим поводом одржана свечана академија, премијера представе "Златно доба", те отворена изложба из позоришног фундуса фотографија, а у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске урађен је и документарни филма "90 година игре", који је премијерно приказан прије неколико дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана