Дјеца са усхићењем дочекала Дједа Мраза

Мирна Пијетловић фото: А. Чавић
Дјеца са усхићењем дочекала Дједа Мраза

Бањалука - Радост, усхићеност, осмијеси, радознали погледи и безброј питања најмлађе публике испунили су дјечију "Јуху" сцену Градског позоришта "Јазавац" у Бањалуци на премијери представе "Весела шума чека Дједа Мраза".

Бањалучки "Јазавац" у уторак увече је био премали да прими све заинтересоване љубитеље театра који су жељели да са веселим Медом, брзим Зеком и лукавом Лијом уз окићену јелку и веселе пјесмице дочекају Дједа Мраза и добију поклоне.

Причу из веселе шуме, под редитељском палицом Александре Спасојевић, оживјели су глумци Марко Недељковић, Марко Вукосав и Наташа Перић, који су за своју интересантну и присну игру награђени громогласним аплаузом и овацијама присутних малишана.

Уз пјесме, које су за овај комад написали Дејан Зорић и Ведран Гаврић, најмлађа публика је могла научити да се добро добрим враћа, као и да је искрено пријатељство велика врлина.

Ове битне животне лекције на сцену су донијели Медо, Зеко и Лија, који, иако сплеткаре једни против других, на крају постану добри пријатељи.

Највеће одушевљење у публици је изазвао долазак Дједа Мраза са поклонима, а када се завјеса спустила, било је и суза због краја авантуре са херојима дјетињства.

- Уживао сам радећи са колегама и Александром Спасојевић. Представа је динамична, брза, весела и управо због тога се и допада малишанима. Велика је одговорност играти за дјецу која су најзахтјевнија публика, па је на крају њихов аплауз заиста велика награда за нас глумце - рекао је Марко Недељковић, који је на сцени оживио интересантног Меду, чији лик учи дјецу да треба да буду добри према својим пријатељима, те учине све да се не свађају, већ заједничким снагама путују кроз нове авантуре.

Прва реприза представе одиграна је у хуманитарне сврхе за помоћ дјечаку Ненаду Јокићу из села Полом код Братунца, док се друга реприза игра у недјељу, 7. децембра, у 18 часова.

Представа ће се, према ријечима Александре Спасојевић, играти и за додјелу пакетића за Никољдан и Нову годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана