Бањалучко студентско позориште освојило публику у Москви

Срна
Foto: гс

МОСКВА- Бањалучко студентско позориште комадом „Након представе“ освојило је публику на престижном Фестивалу „Златни витез“ у Москви, рекао је Срни предсједник Скупштине тог позоришта Александар Пејаковић.

Пејаковић је истакао да је велика част за ово позориште да се поново нађе на међународној сцени и то дипломском представом глумице Надежде Костић.

„Представа, рађена у режији Јелене Трепетовић Костић, по тексту Зорана Костића, на овом престижном фестивалу изванредно је примљена од поштовалаца позоришне умјетности у Москви, али и стручне критике“, рекао је Пејаковић.

Он је истакао да је прича о страдању Срба и Руса на Голом отоку, те заборављеним вриједностима, као и значају традиције и родитељства у животу сваког дјетета, навела на размишљање публику свих генерација.

„Многобројна фестивалска публика топло је поздравила позоришне ствараоце, а дуготрајним аплаузима потврдила њихову даровитост и снажан умјетнички печат. Вече проткано искреним емоцијама било је и подсјећање на дубоке српско-руске везе и пријатељство између српског и руског народа“, истакао је Пејаковић.

Представа Бањалучког студентског позоришта на Фестивалу „Златни витез“ у Москви изведена је синоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана