"Балкански бордел" најбоља представа Нишвила

Танјуг
"Балкански бордел" најбоља представа Нишвила

НИШ - Одлуком жирија Интернационалног театарског Нишвил фестивала награда за најбољу представу додијељена је представи "Балкански боредел" Јетона Незираја, док је награда за најбољу употребу музике припала представи "Црнила ремикс" Јордана Симонова, саопштили су организатори фестивала.


Награђена представа "Балкански бордел", у режији Блерте Незирај, базирана је на Есхиловој трилогији "Орестија", док драматургија уводи у садржај и савременост актуелног тренутка у историји Европе, прије свега Балкана, представљајући видљиве посљедице ратова.

Представљаћи свијет сукоба на различитим нивоима, између родитеља и дјеце, мушкараца и жена, моћних и обичних људи, Истока и Запада, мотив сукоба бива дубоко разрађен.

Награду за најбољу употребу музике понијела је представа "Црнила ремикс", која је окарактерисана као "изузетно оригинално остварење".

Представа представља обједињавање елемената реп музике са традиционалним македонским вокалним стиловима, што производи "својеврсну хип-хоп оперу".

Посебну похвалу жирија добила је представа "Scooootch" Амели Поирије, и то за "вешту употребу музике и обликовање звука који је на органски начин укомпоноан у изведбу".

Овогодишњи слоган Нишвил џез тетарског фестивала је "Чежња за утопијом".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана