Андрићград: Изведена монодрама “Има нека тајна веза”

Срна
Андрићград: Изведена монодрама “Има нека тајна веза”

ВИШЕГРАД - Монодрама “Има нека тајна веза” аутора и глумца Милана Димића изведена је вечерас у Андрићграду, у оквиру манифестације “Зимски дани Вишеграда”.

Представа је настала прије двије године када је овај умјетник још као студент Академије драмских умјетности добио задатак да отјелотвори неког познатог српског умјетника, а он се одлучио за пјесника Душка Трифуновића.

“Овом представом желио сам да скинем тако рећи мрак са овог писца, јер сви који су опјевали и препјевали његове текстове постали су познатији него он. На тај начин сам Трифуновића вратио не само на музичку него и на глумачку сцену”, рекао је Димић.

Он је додао да се у монодрами дотакао и Трифуновићевог избјеглиштва из Сарајева, живота у Новом Саду, али и тога како један човјек који је у животу имао све долази до тога да један мјесец проводи живећи у возу.

Ово је било 35. извођење монодраме “Има нека тајна веза”.

У оквиру манифестације “Зимски дани Вишеграда” сутра ће у Дому културе бити приказан програм ученика основне и средње школе, док ће у недјељу бити одржано вече фолклора и програм корисница Дома за лица са инвалидитетом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана