Влатко Стефановски и Масимо Савић крајем јула у Београду

Танјуг
Влатко Стефановски и Масимо Савић крајем јула у Београду

Након дуже паузе усљед пандемије, концерти регионалних музичара поново ће се одвијати у Београду, као што су наступи Влатка Стефановског и Масима Савића 30. и 31. јула на сцени парка Ташмајдан, најавили су организатори.

Дирекција Ташмајдана, поштујући епидемиолошке мјере, током јула ће почети да отвара своје капије за посетиоце жељне доброг звука, а уз наведене концерте, трећи дан заредом 1. августа планирана је и хит монодрама "Каква ти је жена, такав ти је живот" познатог глумца и водитеља Драгана Маринковића Маце.

Сјеверномакедонски гитариста, пјевач и композитор Влатко Стефановски и В3 Трио одржаће концерт 30. јула за ограничен број људи, уз поштовање свих мјера против пандемије и препорука које доноси Влада Србије.

Оснивач чувене рок групе "Леб и сол" послије разлаза са члановима бенда након 13 студијских албума, увелико је остварио веома успјешну соло каријеру.

У свом богатом опусу имао је сарадњу са многим реномираним свјетским и домаћим музичарима.

В3 Трио ће уз додатак бас гитаре и бубњева додатно појачати рок концерт који се спрема на позорници Ташмајдана када ће спојити наизглед неспојиво - инструментални рок, етно џез, блуз и џез фјужн, стварајући занимљиве звучне пејзаже.

"Задовољство ми је да наступам на Ташмајдану и то још са подмлађеним саставом, са Триом В3", изјавио је Стефановски, у чијем трију се налази млада ритам секција - Иван Кукић на бас гитари и Влатков син Јан на бубњевима.

"Драго ми је што сам сарађивао са њима и на посљедњем албуму, јер је дивно свирати са људима који су стално насмијани. Надам се да ће и публика која дође на предивни Ташмајдан уживати и отићи задовољна и испуњена", надахнуто је истакао виртуоз на гитари, један од најбољих на простору цијеле бивше Југославије.

Гитариста ће претходно наступити 4. јула на Палићу, а у Београду ће прво свирати 3. јуна у Комбанк Дворани на Гуитар арт фестивалу.

Прије тога је у престоници имао распродате концерте на истом мјесту током 2019. године такође на Гитарском фестивалу, а посљедњи пут у децембру 2020. на Београдском џез фестивалу.

Након веома успјешног акустичног албума "Mother Tongue"", Стефановски је током пандемије објавио и нови студијски пројекат "Taftalidze Shuffle" са нових 9 композиција.

Хрватски поп пјевач Масимо Савић за вријеме ковида-19 је одржао један концерт у Београду на сцени Summer Stage клуба BitefArtCafe на Калемегдану, током септембра 2020.

Сада се враћа послије пионирског пројекта - онлине концерта из чувене дворане Лисински, да са публиком из Србије подијели емоције својих антологијских пјесама уз неке нове нумере.

"Радујем се што ћемо се, коначно, дружити у прелепом здању Ташмајдана, под ведрим небом, јер увек волим да наступам у Београду", први су утисци Машима.

"Мој бенд и ја смо већ спремни и са нестрпљењем очекујемо да размијенимо енергију и емоције. Ужељели смо се једни других зар не?", изјавио је популарни кантаутор.

Музичар готово сваке године традиционално има концерте у Сава центру и у споменутом клубу BitefArtCafe на зимској и љетној сцени, а осим та три наступа, гостује и на Беер фесту, као и на многим сценама у градовима Србије.

Послије великог хита "Мали круг великих људи", Масимо је ових дана објавио и нову пјесму "Путујемо и кад стојимо" која је инспирисана недавним земљотресом у Хрватској.

Пјевач ће након Ташмајдана имати концерт и на Палићу 2. августа.

Комедија "Каква ти је жена, такав ти је живот" такође ће имати вече на Палићу - 5. јула, а онда 1. августа на Ташмајдану.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана