Васил Хаџиманов: Музика је доживљај живота

Марина Хрваћанин
Васил Хаџиманов: Музика је доживљај живота

- Желимо да стварамо музику која је слободна, креативна, не стагнира. То је најмирољубивији начин да покажемо одакле долазимо, и шта знамо - рекао је за "Глас Српске" музичар Васил Хаџиманов, који је прошле седмице одржао концерт у бањолучком "Демофест клубу".

Он каже да импровизација и даље остаје основни елемент сваког концерта Васил Хаџиманов бенда иако су задржали основну концепцију звука.

- Тренутно се трудимо да кроз некакав коктел фјужна, џеза, и свега и свачега, са балканским етно мотивима, прикажемо нашу културу у мало лепшем светлу, а не онако како је други виде - истиче Хаџиманов који је био одушевљен бањолучком публиком.

Хаџиманов је подсјетио да овај бенд прави турнеју на којој ће публици приближити посљедњи албум "Живота ми", који је објавио ПГП РТС. На албуму се појављују многи гости: Теодоси Спасов, Башар Калифе, Бисера и Сенка Велетанлић итд.

Према његовим ријечима, сваки некомерцијални бенд мора сам да иницира свој комад неба на овим просторима, умјесто да се жали и тражи кривца за све проблеме на које наилази.

- Стално срећем употребу појмова "комерцијална музика" и "музика по ћошковима". Немам осећај да неки комерцијални правац гуши моју музику, јер немамо исту публику. Одрастао сам у породици музичара. Музика је доживљај живота, а не некаква утрка - испричао је Хаџиманов.

Како је истакао ужива док ради више различитих ствари. Тако поред бенда сарађује са многим другим музичарима, од којих посебно истиче сарадњу са тетком Бисером Велетанлић и групом "Дарквуд даб", јер каже да му доносе нову инспирацију.

На концерт у Бањој Луци дошао је у добитној комбинацији бенда: Бојан Ивковић, Срђан Дункић, Мирослав Товирац, а као гости су му наступили врсни џез музичари: Свебор Шакић, Јасна Јовичевић и Бранко Тријић. И више него довољно да сваког од људи који су у четвртак боравили у "Демофест клубу" доведе до потпуне катарзе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана