Тркуља: Концерт посвећујем преминулом куму Александру Бањцу

Танјуг
Foto: Балканополис и пријатељи (Анастасија Асја Зец)

БЕОГРАД- Концерт Слободана Тркуље и „Балканополиса“ под називом „Бал под маскама“ биће одржан 30. маја у београдској Комбанк дворани, а свјетски цијењени мултииструменталиста за Танјуг каже да концерт посвећује свом прерано преминулом куму Александру Бањцу.

Подједнако хваљен од публике и ветске критике,Тркуља је као солиста сарађивао са свјетским умјетницима попут Маризе, Далараса, Олете Адамс, Јосипе Лисац, с прослављеним, холандским Метропол оркестром, те врхунским џез и филхармонијским оркестрима.

Памте се његови наступи у Кини, гдје ужива велику популарност, посебно пред 30.000 посјетилаца у оквиру ЕЏПО изложбе у Шангају.

Потом на ББЦ-ју и у програму Евровизије гдје је његове наступ пратио аудиторијум од преко 100 милиона гледалаца; до недавног наступа „Балканополиса“ у новогодишњем програму у Кини, гдје их је гледала невероватна милијарда гледалаца.

Један је од амбасадора за културну сарадњу Србије и Кине и креативни амбасадор Србије.

Тркуља за Танјуг каже да предстојећи концерт посебан јер га са бендом чека годину дана, три мјесеца и 22 дана.

„Сада је извесно да ће ''Балканополис'' изаћи на сцену послије отказивања, померења и поновног заказивања концерта који је за нас много важан. Радујемо се овом наступу много више него било ком раније“ казао је Тркуља и додао да неће бити попустљивости према људима који дођу на концерт без идеје да се придржавају прописаних епидемиолошких мјера.

Како каже концерт 30. маја у Комбанк дворани биће заиста бал под маскама.

„Непријатно је да се маске носе преко лица за вријеме концерта, али не нужно и обавезно. Апелујем да људе који планирају да дођу нас виде и слушају, да буквално схвате наслов концерта. Ко не верује у ''Бал под маскама'', неће бити у прилици да остане на концерту“, директан је Тркуља.

Према његовим ријечима, пандемија га је одвојила од сцене али приближила породици.

„Провео сам много времена код куће и науживао се са породицом. Колико је дивно путовати светом и свирати у джунгли у Малезији, Ирану, обићи пола Кине... толико је дивно бити кући без организације концерта. Посветио сам се супрузи и деци без стреса“, казао је Тркуља и додао да га је пандемија научила да још више цијени наступе с бендом.

„Нашао сам времена и да се посветим иструментима, али и да смишљам нову музику са бендом“, казао је Тркуља.

Цијењени музичар напомиње да је пандемија узела огроман данак у изузетним умјетницима.

„Зараза корона вирусом однела је мог кума и изузетног музичара Александра Бањца. Био је најбољи кум на свету. Концерт посвећујем свом рано преминулом куму. За нас хришћане је смрт превазиђена категорија и знамо да је Бањац већ тамо где треба да буде“, рекао је Тркуља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана