Трећи фестивал "Intime Jazz Fest" од 23. до 26. новембра у Бањалуци

Независне новине
Foto: НН

Трећи фестивал џез музике "Intime Jazz Fest" биће одржан у Културном центру Бански двор у Бањалуци од 23. до 26. новембра.

Након успјешно реализованог  3. Интернационални  фестивал умјетничке музике" Јесења соната", ово је друга фестивалска манифестација коју Бански двор реализује у овој години, настављајући  праксу организовања репрезентативних културних садржаја и програма у властитој продукцији.

"Потпуно свјесни цјелокупне и веома сложене ситуације у вези са пандемијом вируса корона, Бански двор настоји да уз максимално поштивање свих прописаних мјера и препорука, одржи континуитет и истраје у својој мисији организовања квалитетних културних програма и у овим несвакидашњим околностима тзв. „нове нормалности". У свему овоме што нас је снашло, чини нам се да нам је култура данас можда потребнија више него икад а у прилог томе најбоље свједочи  велико интересовање публике и изузетна посјећеност свих програма у организацији Банског двора", рекао је Младен Матовић, директор Банског двора - Културног центра.

Трећи фестивал џез музике "Intime Jazz Fest" концептуално је замишљен као камерни  фестивал џез музике који ће се фокусирати на мање саставе и  врхунске солисте овог музичког жанра, укључујући максимално формације до џез квартета који су ушли у фестивалску селекцију.

Овогодишњи фестивалски програм обухвата концерте познатих џез састава и истакнутих џез умјетника.

Програм 3. фестивала џез музике ''Intime Jazz Fest'':

•        Концерт TAMARA OBROVAC TRANSHISTRIA QUARTET (понедјељак, 23.11.2020. године)

•        Концерт PER „BASS VIKING" MATHISEN TRIO (уторак, 24.11.2020. године)

•        Концерт BL JAZZ VOICES (сриједа,  25.11.2020. године)

•        Концерт БЕТИ ЂОРЂЕВИЋ и пријатељи (четвртак, 26.11. 2020. године)

Покровитељ овогодишњег фестивала је Град Бањалука, док је Банка партнер Банског двора  Адико банка.

Сви фестивалски програми ће се одржати у Концертној дворани Банског двора са почетком од 20:00 часова, а улазнице за концерте ће бити у продаји  од понедјељка  16.11.2020.  године, по цијени од 10 КМ за свако фестивалско вече.

Улазнице се могу купитина билетарници Банског двора сваким даном осим недјељом, у периоду од  12:00 до 18:00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана