Томашевић за Танјуг: Част је поново певати са Бочелијем

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Поп пјевачица Јелена Томашевић биће специјална гошћа прослављеном италијанском тенору Андреи Бочелију на концерту који ће, уз учешће Симфонијског оркестра Радио-телевизије Србије, бити одржан 24. новембра у Абу Дабију.

"Имаћу поново част да певам са једним од највећих тенора и најлепших гласова на свету. Изузетно ми је задовољство. Трудићу се да достојанствено представим нашу земљу", рекла је Томашевић Танјугу.

Пјевачица је била гошћа Бочелију овог лета на "Белгрејд ривер фесту", када их је такође пратио Симфонијски оркестар РТС-а, и истиче да је тај наступ био "заслужан за све ово што се дешава".

"Делује као неки сан. И тада смо имали неки позитивну интуицију да ће до заједничке сарадње поново доћи, али нико није могао да претпостави да ће оволико брзо", признала је Томашевић.

На концерту у Етихад парку, Томашевић ће као једна од гошћи са чувеним пјевачем извести, као и у Београду, "Vivo per lei" и "Canto de la tierra". Томашевић се овај пут у соло тачки уместо "Где си било јаре моје" одлучила за поп класик "I Will Always Love You".

Пјесму Доли Партон је додатно прославило извођење Витни Хјустон, а Томашевић ју је пјевала на почетку солистичке каријере, када је 2002. године побиједила на такмичењу младих талената у телевизијској емисији "3к дур".

Наступ уз Бочелија за Томашевић "огромна част и одговорност".

"Зато што не само ја, него и Симфонијски оркестар РТС-а, представљамо нашу земљу у свету на таквој позорници каква ће бити у Абу Дабију. Мислим да не постоји лепши начин да представимо нашу културу, земљу, поднебље и цео регион", напоменула је Томашевић.

Пошто ће наступати у исте вечери када и наша фудбалска репрезентација почиње утакмицом са Бразилом учешће на Свјетском првенству у Катару, Томашевић је рекла да је фантастично што се на тако малој ваздушној раздаљини дешавају "две велике и крупне ствари за нашу земљу".

Томашевић ће за репрезентацију Србије навијати свим срцем да прођу даље.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана