Teya Dora: "Рамондом" ћу поручити колико је јак наш народ

Танјуг
Teya Dora: "Рамондом" ћу поручити колико је јак наш народ

БЕОГРАД - Поп певачица Teya Dora представљаће Србију на "Пјесми Евровизије" у Малмеу са пјесмом "Рамонда", након што је синоћ побиједила у финалу такмичења "Песма за Евровизију".

Она је добила највећи број бодова на основу гласова петочланог стручног жирија, укупно 44 бода, као и десет на основу СМС гласова гледалаца, док је од ње више  гласова публике добила Бресквица са максималних 12 бодова за "Гнездо орлово".

- Мало сам збуњена", рекла је Теја Павловска, након што је проглашена побједницом "Песме за Евровизију", у преносу уживо преко Радио-телевизије Србије, додавши: "Нећу вас разочарати, бићемо најбољи".

Након што је још једном извела побједничку "Рамонду", Теја Дора је новинарима рекла да се осећа феноменално, као и да је захвална свима на гласовима.

Млада пјевачица је признала да је била "у глави већ побиједила", кад је јој је током гласања стручног жирија, његова предсједница, евровизијска побједница Марија Шерифовић додијелила 12 бодова.

-Неочекивано је све било за мене. У једном тренутку сам, пре него што је кренуло гласање, осетила да сам већ отишла кући - навела је Теја Дора.

У наступу у првом полуфиналу "Пjесме Евровизије" 7. маја у шведском Малмеу, Teya Dora ће са "Рамондом" поручити "колико је јак наш народ":

-То је највећа порука, да ми можемо све. Надам се да ће то Европа препознати. Не мора да препозна, битно је да зна. Волела бих да песма заживи због поруке, да цео свет слуша песму - рекла је музичарка.

Према њеним ријечима, побједи је допринијела искреност, јер је са коауторима, композитором Луком Јовановићем и стихописцем Андријаном Кадовићем, направила у "Рамонди" праву причу и људи су у њој препознали емоцију, као и у њеном наступу.

Теја Дора је најавила да ће и у Малмеу пјевати на српском језику, а што се тиче сценског наступа, рекла је да ће апсолутно бити другачији и да жели да буде "лудило мозга".

У финалу "Песме за Евровизију" било је 16 извођача, а част да отвори такмичење припало је певачу Жељку Јоксимовићу који је извео "Лане моје", са којом је пре 20 година заузео друго мјесто на "Пјесми Евровизије" у Истанбулу.

Стручни жири су чинили, поред Шерифовић, музичари Зоран Живановић из групе Зана, Александар Седлар, Дејан Петровић и Ивана Рашић, познатија као Сајси Ем Си.

На основу СМС гласова гледалаца од осталих учесника, поред Бресквице и Теје Доре, највише су добили - бодова осам Констракта за "Ново, боље" и седам Зорја за "Лик у огледалу". У укупним гласовима жирија на другом мјесту су биле Зорја са 42 бода и Констракта са 34.

Финале су водили, као и претходна два полуфинала "Песме за Евровизију", Славен Дошло и Драгана Косјерина, а у "зеленој соби" су међу такмичарима били Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

РТС ће свој дио прихода од смс порука током сва три дана фестивала донирати Удружењу "Звончица" за помоћ деци оболелој од малигних и ријетких болести.

Повезани текстови:

Шта означава „Рамонда“ - цвијет о којем пјева Teya Dora

Ово је пјесма која ће представљати Србију на Евровизији (VIDEO)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана