Тасовац: Београдска филхармонија припада колико Београду толико и Српској

Срна
Тасовац: Београдска филхармонија припада колико Београду толико и Српској

БЕОГРАД - Београдска филхармонија, као најбољи оркестар у Србији, припада колико Београду - толико и Републици Српској, колико било ком граду у Србији - толико и било ком граду у Републици Српској, јер наша публика се налази апсолутно свуда, изјавио је посљедњег дана манифестације “Дани Српске у Србији” директор Београдске филхармоније Иван Тасовац.

Тасовац је у шестој колажној ТВ емисији, форми у којој се одвијала овогодишња манифестација због епидемије вируса корона, оцијенио да је Београдска филхармонија музичка репрезентација Србије.

“И као што сте навија за репрезентацију Србије свуда, тако се навија и за Филхармонију, или како ми волимо да кажемо – музика се слуша, Београдска филхармонија се воли”, рекао је Тасовац.

Он је истакао да члановима Београдске филхармоније свака сарадња са Републиком Српском представља огромно задовољство, јер имају осјећај да долазе кући, код својих.

Тасовац је изразио наду да ће када прође “читава ова корона, која није само музичка”, Филхармонија дати потпуно нову динамику и потпуно нови квалитет у комуникацији са публиком.

“А, док то не прође, Београдска филхармонија је започела нешто што је музичка револуција у редефинисању концертног простора”, рекао је Тасовац.

Он је навео да Београдска филхармонија, због малог броја људи који могу да их слушају на концертима, све своје концерте снима, а затим са партнерима који су сви водеће компаније у својим областима, емитује снимке своје музике у њиховим просторима.

“Чини ми се да је можда сада идеалан тренутак да се и различите институције из Републике Српске прикључе том пројекту жМузика свудаж и да се, док не прође ова гужва, на тај начин дружимо”, закључио је Тасовац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана