Српска поп звијезда гошћа на концерту славног тенора

Танјуг
Српска поп звијезда гошћа на концерту славног тенора

БЕОГРАД - Српска поп звијезда Јелена Томашевић наступиће као специјална гошћа на концерту једног од најпознатијих тенора свијета Андрее Бочелија 22. јула у Београду на фестивалу “Belgrade River Fest”.

Прослављену умjетницу, која је Србију 2008. године успjешно представљала на Пjесми Евровизије и иза које су два студијска албума “Panta Rei Реи” и “Име моје”, који су јој донели велику популарност и распродате концерте широм региона, одабрао Бочелијев тим као поп звијезду која ће на концерту у Београду наступити са славним тенором.

Јелена Томашевић ће се на концерту појавити као гост у двије нумере, а једну ће извести соло.

''''Маестро Бочели има обичај да на свим својим светским турнејама, као специјалног госта позове поп певачицу из земље у којој наступа. Много ми је драго да су моја музика и мој рад дошли дошли до једног овако величанственог уметника и да су он и његов тим одлучили да у Београду на његовом концерту певамо заједно. Ја сам била на концерту Андрее Боцелија пре 10 година у Београдској арени и сећам да сам била одушевљена лепотом и квалитетом његовог певања. Док сам га слушала уживо помислила сам: “Ако је овај глас оволико диван за слусање, какав би осећај био певати са овим човеком”. И негде у дубини себе сам то и пожелела. Ето, жеље се остварују. Богу хвала, ускоро ћу моћи да вам кажем какав је осећај певати са великим Андреом Бочелијем'''', изјавила је Јелена Томашевић.

Андреа Бочели наступиће 22. јула у престоници Србије у оквиру престижне музичке манифестације Belgrade River Fest.

Приликом доласка у Београд, њему ће бити уручен орден за изузетне заслуге у јавним и културним дjелатностима, посебно у области музичке уметности, којом га је одликовао пресjедник Србије Александар Вучић.

Након што ће фестивал отворити Бочели, 23. јула наступиће и фадо дива Мариза, планетарно популарна умjетница из Португала.

Свjетске музичке звијезда наступиће у посебно изграђеној концертној дворани на отвореном, на обали ријеке Саве.

Препознат широм свијета као највољенији тенор, са преко 90 милиона продатих носача звука, Бочели сваким новим наступом помјера границе свјетске музичке сцене.

Прије мјесец дана наступио је на прослави седамдесетогодишњице владавине краљице Елизабете у Лондону, а током каријере пјевао је пред четири америчка предсједника, три папе, пред бројним премијерима и на најзначајнијијм спортским и културним манифестацијама широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана