Спектакл на Ташу поводом 50 година постојања YU групе

Танјуг
Спектакл на Ташу поводом 50 година постојања YU групе

БЕОГРАД - Поводом прославе јубилеја YU групе, 50 година дуге каријере, која је заказана за 10. септембар на стадиону Ташмајдан, наступиће 12 извођача, најавили су организатори.

Међу многобројним гостима, потврђени су Тихомир Поп Асановић, Момчило Бајагић Бајага, Јанез Бончина Бенч, Дејан Цукић, Никола Чутурило Чутура, Бора Ђорђевић, као и Звонимир Ђукић Ћуле, Бруно Лангер, Сеад Липовача Зеле, Саша Локнер, Дадо Топић и Влатко Стефановски.

Чланови YU групе истакли су да је прослава овог јубилеја изузетно важан корак у каријери дугој више од пет деценија.

“Драго нам је и пуно нам је срце што ћемо окупити на једном мјесту толико драгих пријатеља, са којима ћемо заједно свирати и присјетити се многобројних авантура. Сигурни смо да ће и публика уживати заједно са нама. Видимо се 10. септембра на Ташмајдану, поручили су чланови YU групе.

Виртоуз Влатко Стефановски истакао је да му је велика част што ће бити “дио спектакла”, те да је позив да буде један од гостију “прихватио без размишљања.

“Групу пратим од мојих гимназијских дана. Ишао сам на њихове концерте у Универзалној сали у Скопљу и уживао у њиховом једноставном, али аутентичном рок изразу. Браћа Јелић су иконе YU-рока. Њихово трајање је за свако поштовање”, изјавио је Стефановски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана