Рамбо Амадеус заволио гитару због Божића, Бочека и Точка

Танјуг
Foto: Архива/Агенције

БЕОГРАД- Алтернативни музичар Рамбо Амадеус навео је да у заслужни што је заволио електричну гитару као инструмент Ведран Божић из Тајма, Јосип Бочек из Корни групе и Смаков Радомир Михаиловић Точак.

Рамбо Амадеус је на својој фејсбук страни написао да му је, док је учио да свира "гитару као адолесцент, један од омиљених комада" била "Рокенрол у Београду" групе Тајм.

"Текст још знам напамет. Није ни чудо, сви ми који смо свирали гитаре у то време смо сањали о томе", навео је музичар чије је право име Антоније Пушић.

Рамбо Амадеус и његов пратећи састав Пет Винетуа одржаће 24. септембра концерт у Ботаничкој башти "Јевремовац" у Београду, који је најавио као "музички времеплов од 1963. године, кад је рођен, па све до далеке 2063".

"Моје песме су сведочанство и хроника времена и друштвених догађаја, али једнако тако и покушај антиципације будућности, где нас извесно чекају огромни еколошки изазови, много мање мирољубива и гостопримљива природна средина у којој ћемо морати да живимо", навео је музичар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана