Раде Шербеџија првим виртуелним концертом одушевио гледаоце широм свијета: Нове пјесме уз старе хитове и пријатеље

Г.С.
Раде Шербеџија првим виртуелним концертом одушевио гледаоце широм свијета: Нове пјесме уз старе хитове и пријатеље

ЗАГРЕБ - Због немогућности одржавања концерата и наступања уживо, бројни музичари нашли су, али и даље налазе другачије начине за комуникацију с публиком. Један од њих је глумац Раде Шербеџија, који је први пут у својој каријери одржао онлајн наступ и судећи по коментарима, одушевио гледаоце који су га пратили са свих крајева свијета.

Легендарни глумац и пјесник свој први хрватски виртуелни концерт започео је пјесмом “Ето пјесма” којом је најавио излазак актуелног албума “Не окрећи се, сине” и по којој је овај концерт добио име. “Полетна пјесма” аутора Хусеина Хасанефендића Хуса на почетку концерта била је увод у вече у којој је Шербеџија својој публици пјевао нове пјесме и неизбјежне хитове свог концертног репертоара.

- Мало ми је неприродно јер нисам навикао пјевати без публике, зато сам у госте позвао своје пријатеље: Мају Посавец, божанствену глумицу с којом сам имао прилике да глумим, свог старог пријатеља Перу Мочибоба с којим сам играо фудбал и Горана Богдана, мог младог пријатеља и шампиона глуме на овим просторима. Њима ћу уживо и вама преко екрана пјевати и свирати - рекао је Шербеџија.

Као гости на концерту наступили су и Габи Новак и Матија Дедић, који су се Шербеџији придружили у пјесми “Откако те не волим”. Бирање баш ове пјесме која се налази и на новом албуму још је једна Шербеџијина посвета великом Арсену Дедићу.

Горан Богдан и Маја Посавец придружили су му се у пјесми “Гумбелијум рожа”. Пјесме “Касна јесен долази”, “Град” и “Сузо моја, стрпи се” с новог албума публика је могла први пут да чује уживо, а потом је Раде отпјевао добро познате пјесме Кемала Монтена, Џонија Штулића, Ђорђа Балашевића и Златка Арсланагића, а уз звуке хармонике и рецитовао пјесму Никице Петрака “На ружичастом папиру”. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана