Поново се слуша Металикин хит из 1986. године, а све због Нетфликсове серије ВИДЕО

ГС
Поново се слуша Металикин хит из 1986. године, а све због Нетфликсове серије ВИДЕО

Финале четврте сезоне Нетфликсове хит серије "Stranger Things" катапултирало је још један музички класик назад на врхове топ листа, баш као што је то било прошлог месеца са песмом "Runnig Up That Hill" певачице Кejит Буш.

У завршној епизоди ове сезоне Еди Мансон током покушаја борбе против главног негативца сезоне, демона по имену Векна, на крову свира "Мaster Of Puppets", класик легендарног бенда Металика, у импресивној аудиовизуелној сцени.

На друштвеним мрежама прозвана је једном од најбољих сцена у цијелој серији јер су многи гледаоци били одушевљени када су видјели да је хеви метал добио својих 15 секунди славе.

Кад је песма објављена 1986. године на легендарном истоименом албуму, достигла је 29. место на Билбордовој листи, а сада се захваљујући Нетфликсовој хит серији налази на 26. месту Spoty Five топ 50 глобалне листе.

"Мaster Of Puppets" објављен је 24. фебруара 1986. и био је први албум који је Металика снимила након потписивања уговора за велику издавачку кућу Еlectronic Records, а од тада је продат у више од шест милиона примерака у САД. То је уједно и последњи албум на којем се појављује басиста Клиф Бартон, који је касније те године погинуо у несрећи аутобуса на турнеји.

Многи обожаваоци сматрају да је то најбољи албум Металике, што је и бенд признао одсвиравши га у цијелости на европској турнеји 2006. године. "Мaster Of Puppets" се 2016. године нашао међу албумима који су одабрани за увођење у Национални регистар снимака Конгресне библиотеке.

Чланови бенда вјероватно ће добро зарадити од укључивања песме у финале серије "Stranger Things". Наиме, Кејт Буш је зарадила више од 2 милиона долара у од почетка емитовања четврте сезоне Нетфликсове серије.

Постигавши ​​потпуно нову разину популарности након појављивања у серији, "Running Up That Hill" оборио је три свјетска рекорда, стигавши на врх званичне лествице синглова у Уједињеном Краљевству први пут у више од тридесет година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана