Почео 22. Џез фестивал на Зеленковцу

Срна
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД- Интернационални Џез фестивал на Зеленковцу код Мркоњић Града почео је наступом бендова "Крис Екман трио" из САД, Акустични ансамбл "Кло Кло" из Новог Сада и интернационални састав "Сонас енд Нимф".

Организатор Боро Јанковић рекао је синоћ новинарима да му је да се његује ова врста културе на овом подручју и што има много људи који воле џез.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић рекао је да туристичка понуда мора да буде разноврсна и да сваки туриста који дође пронађе нешто за себе.

"Похваљум Бору који има туристичку понуду коју многа мјеста немају, а то је за рекреативни одмор. Ово је и авантуристички туризам", истакао је Лончаревић.

Музичар Крис Екман из САД каже да је Зеленковац веома лијепо мјесто и да ријетко имају прилику да наступају у оваквом амбијенту, те је веома узбуђен што овдје свирају.

Вања Манић Матић из "Кло Кло" бенда одушевљена је атмосфером, а каже да јој се све допада, посебно природа.

Истог је мишљења и Сара Вулетић из састава "Сонас енд Нимд" која каже да је Зеленковац чаробно мјесто, да су људи дивни и пријатни, те да је енергија Фантастична.

Пуниша Зељковић из Сремске Каменице похвалио је Јанковића који се бори како би довео велики број извођача који у потпуности оправдавају префикс џез и све што прати џез сцену, како у региону тако и на еврпској и свјетској сцени.

На Зеленковцу ће вечерас наступити Ембрио из Њемачке, "Ин моменто" из Холандије, "Кантон шест" из Скопља и "Пројект" из Панчева.

"Милан Петровић квартет" из Београда, "Лолита" из Љубљане и Ипио Пајо из Њемачке свираће сутра, а фестивал се завршава у недјељу, 31. јула, наступом бањалучког "Кајтез енд Ганга".

Покровитељи Џез фестивала су Министарство просвјете и културе Републике Српске, општина Мркоњић Град, Амбасада САД у Сарајеву и "Јелен пиво".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана