Пеца Поповић: Тина Тарнер била је симбол “успјешности успјеха”

Танјуг
Пеца Поповић: Тина Тарнер била је симбол “успјешности успјеха”

БЕОГРАД - Познати српски новинар, уредник, публициста и музички критичар Петар Пеца Поповић огласио се данас на свом Фејсбук профилу поводом одласка познате америчке рок и соул пјевачице Тине Тарнер, коју је назвао симболом “успјешности успјеха”.

У својој објави на Фејсбуку Поповић је подсјетио на ријечи Тине Тарнер:

“Добро је произашло из лошег. Радост је изашла из бола и никада нисам била толико радосна као данас”.

Поповић подсјећа да је Тина Тарнер била добитница 12 Греми награда, стотина милиона продатих плоча и глобалног дивљења, дива насловних страна, магнет за пуне стадионе (на Маракани у Рију - 182.800 продатих улазница), провокаторка са кратким сукњама и великим перикама, али и икона рокенрола.

“Дугогодишња искрена присталица будизма, жртва хирова славног Ајка Тарнера, посвећени читач Дантеове “Божанствене комедије”, омиљена ујна Кит Ричардса, фатална Ентити из “Побјешњелог Макса”, “Краљица Есид” из филмске верзије рок опере “Томи”, дама која је Џегеру показала најбоље плесне покрете, неодољива половина дуета са Род Стјуартом, Боувијем или Брајен Адамсом, интерпретаторка чији се албум “Привате Данцер” чува у америчкој Конгресној библиотеци, поседница високе позиција на листи 100 највећих певачица и власница звезде на холивудском Булевару сумрака, данас је отишла”, пише Поповић.

Он се присјећа успомене из 1974. године, када је, у глуво доба једне новембарске ноћи покисла Тина ушла у апартману на четвртом спрату београдског хотела ''Југославија''.

“Узима пиће и препознавши ме у тмини, прилази. Видим да погледом не тражи Ајка. Без икакве сумње, у вреви гласова препознаје његово неконтролисано кикотање. Зури кроз прозор ка Дунаву и каже Београд је леп, баш сам се нашетала. Питам је ко јој је правио друштво и коме би требало да завидимо, а она одговара да ми то неће рећи, јер је то њена мала тајна”, написао је, између осталог, Поповић.

Он наводи да је на забави у хотелу Југославија те ноћи разговарао и са Ајком Тарнером коме је рекао да је концерт био одличан.

Услиједило је Ајково питање да ли постоји нешто што му се није допало на које је Поповић одговорио да му се није допало Тинино нерасположење.

“Не чуди се. Жене не знају да се забављају нити да се коцкају. То је мушка страна света”, одговорио је Ајк громогласно се смијући с чашом у руци.

Како каже Поповић, ове детаље није користио у тексту који је објавио о концерту Ајка и Тине Тарнер.

“Мој текст за новине завршен је следећим речима: Тина Тарнер, онај црни пламен што је жарио с бине у хали 'Пионир' вероватно није најбоља певачица коју смо имали прилике да слушамо у Београду. Чини ми се да нема перику, као што се прича. Смео бих се заклети да носи сочива. Знам да има већину вештачких зуба. Колико сам видео, груди јој и нису неке. Ноге су јој малчице криве. Али, верујте, Тина Тарнер је једна од најзгоднијих дама које сам до данас имао прилике да сретнем”, написао је Пеца Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана