Одржан концерт Ивана Оташевића и Наталије Младеновић

Срна
Одржан концерт Ивана Оташевића и Наталије Младеновић

БАЊАЛУКА - Истакнути виолиниста Иван Оташевић и угледна пијанисткиња из Београда Наталија Младеновић вечерас су у Бањалуци одржали концерт, уз примјену свих прописаних епидемиолошких мјера.

Оташевић каже да је за њега била велика част да у Банском двору наступи са Младеновићевом, фантастичном пијанисткињом, која биљежи квалитетне наступе са реномираним свјетским умјетницима.

“Чињеница да је дипломац чувеног Музичког конзерваторијума жП.И. Чајковскиж у Москви даје озбиљан значај овом концерту у Бањалуци. Извели смо композиције Ј.С. Баха, В.А. Моцарта, Ц. Франка и Х. Вјењавског и мислим да смо имали успјешан и добар концерт”, навео је Оташевић.

Овај концерт био је прво представљање публици у Бањалуци Наталије Младеновић, чије пријатељство са Иваном Оташевићем, како каже, траје годинама, саопштено је из Културног центра Бански двор.

“Ова музика је пре свега јако лепа. То није музика која човека може да уведе у стање депресије или да публика после концерта каже да ништа није разумела. Ово је музика која је изузетно блиска сваком”, истакла је Младеновићева.

Иван Оташевић рођен је у Београду, гдје је стекао основно и средње музичко образовање. Дипломирао је на Академији уметности Универзитета у Новом Саду, а затим магистрирао на Академији умјетности у Бањалуци.

Један је од оснивача Бањалучке филхармоније. Учесник је бројних фестивала на којима је освајао награде и признања.

Наталија Младеновић рођена је 1973. године у Самари /Русија/. Од 1985. године похађала је Централну средњу специјалну музичку школу при Државном конзерваторијуму “П.И. Чајковски” у Москви. Са седамнаест година је примљена на Московски државни конзерваторијум “Чајковски”. Дипломирала је 1996, од када живи и ради у Београду. На Факултету музичке уметности запослила се 1998. године, као умјетнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте. Магистрирала је, а тренутно је на завршној години докторских студија клавира.

Добитник је награда на међународним такмичењима “Петар Коњовић” у Београду и “Рубинштајн” у Паризу.

Концерт је требао да буде одржан у оквиру програма 3. Интернационалног музичког фестивала “Јесења соната плус”, али је у октобру отказан због објективних разлога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана