Одржан годишњи концерт хора "Богољубље"

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ - Српско црквено пјевачко друштво "Богољубље", које дјелује при Спомен храму Рођења Пресвете Богородице у Добоју, одржало је традиционални годишњи концерт изводећи дјела духовне и свјетовне музике.

Концерт је одржан синоћ у великој сали добојског Центра за културу и образовање, на којем је због несебичне помоћи и подршци у раду "Богољубљу", додијељена захвалница градоначелнику Добоја Борису Јеринићу, коју је преузео његов замјеник Владимир Марковић.

Марковић је навео да концерт представља културно освјежење за град у околностима епидемиолошких мјера због вируса корона у протеклом периоду и захвалио се овом пјевачком друштву за које каже да је један од битнијих носилаца културног живота у Добоју.

Концерт је отворен "Васкршњим тропаром" Корнелија Станковића, а диригент хора Љубица Тимановић је као новину на наступу издвојила наступ оркестра састављеног од чланова хора.

Она је навела да је оркестар упркос околностима са вирусом корона и ове године у онлајн формату учествовао на хорском фестивалу "Мајске музичке свечаности" у Бијељини на којем су освојили друго мјесто.

Члан хора Вишња Станојевић каже да је концерт оправдао повјерњење с обзиром да је из њих период отежаног рада у околностима пандемије вируса корона, јер су за припреме, између осталог, имали одвојене пробе.

Духовник хора протојереј-ставрофор Душко Недић каже да је ријеч о десетом јубиларном концерту мјешовитог хора, чији најмлађи члан има 16 година, а најстарији 70.

Он је подсјетио да је Српско црквено пјевачко друштво "Богољубље", које дјелује при Спомен храму Рођења Пресвете Богородице у Добоју, формирано прије десет година по благослову тадашњег владике зворничко-тузланског Василија.

Недић каже да је хор имао бројне наступе, а од остварених резултата издвојио је прво и друго мјесто на хорском фестивалу "Мајске музичке свечаности" у Бијељини.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана