Одабране композиције и извођачи јубиларног 30. Ђурђевданског фестивала

ГС
Foto: РТРС

Селекциона комисија Mузичке продукције и Музичке редакције Радио-телевизије Републике Српске одабрала је 20 композиција које ће 17. маја 2024. године бити премијерно изведене на јубиларном, 30. Међународном ђурђевданском фестивалу дјечје пјесме у Бањалуци. Комисија је одабрала и двадесет три извођача из Кине, Летоније, Русије, Бугарске, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и БиХ, односно из 16 градова Европе и Азије.

Основни критеријум при одабиру композиција и извођача био је квалитет и оригиналност композиције и интерпретације.

При одабиру композиција комисија је водила рачуна о усклађености аранжмана и текста са узрастом извођача (осам до дванаест година), али и о главној циљној групи - дјеци предтинејџерског и тинејџерског узраста.

Одабране композиције су модерне дјечје пјесме аранжиране у поп, рок, диско и хип-хоп музичким стиловима, како би савремену дјечју пјесму и квалитетну музику приближили и за њу заинтересовали младе нараштаје и на прелазу у тинејџерско доба, пише РТРС.

Велики број квалитених извођача и композиција, како из земље, тако и из иностранства, нажалост, није могао ући у финалну селекцију због великог броја пријава и јаке конкурције, као и због ограниченог броја учесника и трајања програма.Тим Ђурђевданског фестивала рачуна на њих у наредним годинама.

Тридесето, јубиларно издање Фестивала биће одржано на великој, посебно дизајнираној, сцени у Спортској дворани “Борик” уз присуство публике и у преносу на Радио-телевизији Републике Српске, 17. маја 2024. године.

Списак одабраних композиција и извођача за овогодишњи фестивал можете пронаћи на сајту Фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана