Наступ Саше Божића у Банском двору Културном центру: Класика од барока до експресионизма

М. М.
Наступ Саше Божића у Банском двору Културном центру: Класика од барока до експресионизма

Бањалука - Концерт, нарочито због репертоара, би требало да буде једно прелијепо, чаробно вече за све љубитеље класичне музике. Публика може да очекује вече музике која шири емоцију и љубав.

Казао је ово за “Глас Српске” млади пијаниста Саша Божић који ће наступити у вијећници Банског двора Културног центра у понедјељак (24. јуна) у 20 часова.

Када је ријеч о наступу у Банском двору, Божић је изразио захвалност због прилике која му се пружа, да одржи солистички концерт, те да, уз манифестације као што су “Дани Владе Милошевића”, то приказује колико се умјетност и сама професија музичара поштује.

- Што се тиче самог наступа, осјећај је невјероватан. Репертоар је разноврстан. Публика ће моћи да чује и ужива у скоро свим периодима којима класична музика располаже, почевши од барока до експресионизма. На програму се налази девет дјела различитих композитора и школа, међу којима су: Скарлати, Персл, Рамо, Хајдн, Шопен, Лист и Прокофјев - рекао је Божић.

Он је, такође, истакао да је важно ширити класику, учинити је приступачнијом, разумљивијом и допадљивијом, те остварити прави контакт с публиком, прије свега.

- Све то је потребно прилагодити данашњем времену и публику која класичну музику и не разумије, заинтересовати за умјетност уопште. Нама који се трудимо да оживимо нашу умјетност и професију је тешко остати у свему томе до краја, у тој жељи да шира публика заволи класичну музику. Оно што је важно и најљепше у животу једног пијанисте или било којег другог умјетника јесте да се велики труд и рад увијек исплати, а тај осјећај је невјероватан - додао је Божић. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана