Награда публике Ђурђевданског фестивала Маши Гашић

Срна
Награда публике Ђурђевданског фестивала Маши Гашић

БАЊАЛУКА - Прву награду за интерпретацију, према оцјени жирија, бањалучког Ђурђевданског фестивала подијелиле су вечерас Јана Соколова из Русије и Ева Брумен Кошар из Словеније, док је награду публике освојила Маша Гашић из Приједора.

Другу награду за интерпретацију дијеле Дарина Тумашевича из Летоније и Маша Гашић, а трећу Ивана Лазендић из Мркоњић Града и Урош Ботуњац из Србије.

Прва награда за композију припала је композиторки Ана Зрилић за “Кишну рапсодију” коју су отпјевале Марија Дамјановић, Лана Никодиновић и Ана Дојчиновић из Бањалуке, саопштено је из РТРС-а.

Другу награду за композицију добио је композитор Ђорђе Јованчић за “Кабаре правилног говора” коју је изводила Маша Гашић из Приједора.

Трећу награду за композицију освојили су Ана Јолџић и Мирко Кесић за композицију “Моја пјесма”, коју је изводила Ана Јолџић.

Награду за најбољи аранжман освојио је Дејан Божовић за пјесму “Корак за лет”, коју је извела Анђела Стијеповић из Црне Горе.

Награду за најбољи текст добила је Далиборка Царевић Девернy за пјесму “Вјерујем” коју је изводила Миа Иштванић из Хрватске.

Жири је одлучивао између 18 композиција, које су премијерно у Бањалуци извела 24 извођача из Летоније, Русије, Бугарске, Мађарске, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и БиХ.

Уручењем награда вечерас је завршен овогодишњи 28. међународни Ђурђевдански фестивал дјечије пјесме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана