Масимо Савић за “Глас Српске”: Кад бисмо више вољели, свијет би постао боље мјесто

Миланка Митрић
Масимо Савић за “Глас Српске”: Кад бисмо више вољели, свијет би постао боље мјесто

Већ сви знају да сматрам да је сваки дан, дан за љубав, али да на Дан заљубљених посебну пажњу придајем тој најљепшој емоцији. Зато своје концерте за Валентиново помно планирам и трудим се да буду посебни.

Рекао је ово за “Глас Српске” музичар Масимо Савић у сусрет гостовању у Бањалуци. Савић ће 14. фебруара од 20 часова са својим саставом наступити у Спортској дворани “Борик”.

- Тако ће бити и ове године. Зато бих препоручио свима да нам се придруже и да сами открију што смо им спремили, вјерујте, нећете бити разочарани - поручио је Савић позивајући обожаваоце на свој концерт у Бањалуци.

ГЛАС: Може ли љубав да спаси свијет и да ли би свијет био много боље мјесто кад би љубави било више?

САВИЋ: Наравно да може и наравно да би био боље мјесто. Из којег год угла сагледавате ову, можемо рећи чињеницу, видјећете да је истина. Када би људи мало мало више љубави показивали у свакодневним ситним гестовима, сусретима, када би мало више љубави, а не мржње сијали на друштвеним мрежама или у медијима, када би­ политичари мало више вољели друге, а не себе, када бисмо сви ми учинили барем ситницу данас из љубави - гдје би нам био крај.

ГЛАС: Једна од Ваших пјесама носи назив “Мали круг великих људи”. Колико смо се у овом времену удаљили једни од других и колико чувамо свој круг људи?

САВИЋ: Сматрам да је ово изазовно вријеме у којем живимо све освијестило колико је важан тај круг људи који ће бити уз тебе. Пандемија, па ево потрес који је задесио Загреб, па након тога и Сисак, Петрињу и Глину, све је то, барем код мене, учинило да више цијеним свој мали круг великих људи, да сам ту за њих, као што су они ту уз мене.

ГЛАС: Шта је за Вас највећа слобода?

САВИЋ: Музика је слобода. Ухватићете ме некада на позорници како ме музика у потпуности понесе, а свако ко је то окусио потврдиће вам да је то осјећај потпуне слободе.         

ГЛАС: Шта Вас највише покреће и која намјера стоји иза сваког стиха и сваке ноте коју подијелите са другима?

САВИЋ: Моја породица је оно што ме храни, гради и покреће. Ту су и моји пријатељи, блиски сарадници. Тај мали круг о којем смо причали. А оно што музиком желим да пренесем другима је тај осјећај слободе, осјећај доброг музицирања, уживања и љепоте.

ГЛАС: Када се осврнете на музику која је у региону настајала у посљедњих неколико деценија, шта бисте издвојили као најбоље или најпозитивније примјере у свијету музике? И шта се у музици промијенило, рецимо, у посљедње три-четири деценије?

САВИЋ: Било је пуно квалитетне музике, било је и онога што ни не могу назвати музиком. Али тако је било увијек. Нисам од оних који тврде да је некада било боље, било би то лицемјерно од мене јер живио сам и радио и у оним временима и у овим. Музика се мијења, као и све око нас, али истинска емоција остаје.

ГЛАС: Колико је пандемија утицала на начин одржавања концерата и конзумирања концерата и догађаја из свијета умјетности и културе?

САВИЋ: Све је промијенила. Никада није било комплексније и теже организовати концерт него у посљедње двије године, па онда стрепити од тога хоће ли се отказати. И пандемија је показала пуно тога, али и тужну чињеницу, да је музика људима, посебно онима на одлучујућим позицијама, доста небитна и да су спремни да жртвују цијели један сектор пословања без имало кајања. Међутим, не ваља се превише освртати уназад, већ гледати напријед и надати се да су дани забрана, одгода, ограничења - иза нас.

ГЛАС: Што се планова за наредни период тиче, припремате ли нешто ново и да ли бисте могли нешто да нам откријете о томе?

САВИЋ: У плану је нова пјесма те много концертних датума којима се посебно веселим.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана