Лук Блек представља Србију на Пјесми Евровизије VIDEO

Танјуг
Лук Блек представља Србију на Пјесми Евровизије VIDEO

БЕОГРАД - Пjевач Лук Блек са пjесмом “Само ми се спава” је побjедник финала такмичења “Песма за Евровизију” одржаног у суботу увече и представљаће Србију у мају на “Пјесми Евровизије” у Ливерпулу.

Блек је био најбољи по збирним гласовима жирија и гледалаца међу 16 такмичара директног телевизијског преноса Радио-телевизије Србије из студија у Кошутњаку.

На основу смс гласова гледалаца највише је добио 12 поена Принц, десет поена Блек, осам Џипси, седам поена Барош, а шест поена Нађа. Стручни жири чинили су музичари Лена Ковачевић, Драган Ђорђевић Сузуки, Невена Божовић Ивановић, Слободан Вељковић Цоби и Александар Локнер, на основу чијих гласова првопласирана је била Нађа, а слиједили су као други Блек и трећи Барош.

Стефан Шај се представио са трубачима обојеном пјесмом “Од јастука до јастука”, Борис Суботић са баладом “Недоступан”, Надиа са полетном гитар поп ствари “Девојка твог дечка” и Дуо Гранд спојем народњачког и оперског пјевања у “Вива ла вида”.

Слиједили су млада Нађа и “Мој први ожиљак на души”, Фрајле са староградски обојеном “Нека нека”, расплесана и егзотично костимирана женска група Харикејн са “Зуми зими зами” и Ћеги и Браћа Блуз бенд са етно обојеном “Свадбом или кавгом”.

У новинарској соби су били највећим аплаузом поздрављени наступи Џипсија са плесном ствари “Грех”, Лук Блека са српско-енглеском алтернатив поп пјесмом “Само ми се спава” и “Нови план други сан” Филипа Балоша.

У завршници вечери Принц је извео севдахом прожету пјесму “Цвет са Истока”, Филари техно поп “После мене”, рок ствари су понудили Гифт са “Либертом” и Емпати соул проџект “Индигом”, а за крај Зејна расплесану “Румбу”.

Водитељи финална били су РТС личност Драгана Косјерина и глумац Милан Марић, а у “Зеленој соби” су се са такмичарима дружили Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

РТС је најавио да сав приход од СМС гласања иде у хуманитарне сврхе.

Поводом одржавања “Евровизије” у Ливерпулу пјесме најчувенијег светског састава из тог града Битлса, изводили су београдски музичари Срђан Гојковић Гиле, Дејан Цукић, Оливер Нектаријевић, глумац Гордан Кичић, Бестбит и други.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана