Лолa Астановa у Бањалуци одржала концерт за памћење

ГС
Лолa Астановa у Бањалуци одржала концерт за памћење

БАЊАЛУКА - Након спектакуларног концерта у Београду, пијанисткиња свјетског гласа Лола Астанова синоћ је обрадовала бањалучку публику сјајним наступом.

Бањалучани и гости града на Врбасу уживали су у виртуозном клавирском умијећу Астанове које публику широм свијета оставља без даха.

Позната по свом модном стилу, а још препознатљивија по енергији којом плијени док свира клавир, Лола Астанова одушевљена је Бањалуком, Републиком Српском, а и Србијом у којима наступа први пут.

– Осјећам се веома добродошло. Гдје год да идемо људи су пријатељски расположени, гостопримљиви. Дошла сам јуче у Бањалуку и домаћини су дивни и заиста сам задивљена гостопримством – казала је Астанова уочи концерта.

И сама признаје да није лако одабрати репертоар, али настојала је да за турнеју по југоисточној Европи одабере композиције како класичне тако и популарне поп и рок музике, како би сви укуси били задовољени. Много труда и вјежбе стоји иза њеног успјеха, а младим музичарима поручује:

– Нађите страст, нађите оно нешто без чега не можете и онда радите на томе и ништа вас неће омести. Онда вам неће бити важно шта људи причају, да ли вас критикују… То је оно што морате урадити да пронађете свој стил, нешто што вас чини јединственим и то је све – истакла је.

Лола Астанова важи за умjетницу са веома узбудљивом музичком каријером, уклапајући се у дефиницију савременог виртуоза. Наступала је са свјетским звијездама као што су Андреа Бочели, Ал Ди Меола, “2 Cellos”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана