Коља и “Гробовласници” издали нови албум “Срећа и друге бриге”: Блуз радосне туге

Бранислав Предојевић
Коља и “Гробовласници” издали нови албум “Срећа и друге бриге”: Блуз радосне туге

БАЊАЛУКА - Кантаутор Никола Пејаковић Коља и његов бенд “Гробовласници” објавили су у издању промотерске куће “Лонг плеј” нови албум “Срећа и друге бриге” у суботу, 16. септембра, на Кољин 57. рођендан.

Познати музичар, глумац, сценариста и режисер свој пети албум најавио је у јуну синглом “Све ће бити добро, љубичице” који је изузетно добро прошао те је и даље на врху многих топ-листа у Србији и региону.

- Не могу да вјерујем да смо успјели направити пет албума. Послије четвртог, гдје су некако доминирале пјесме са Змајевим стиховима, на петом се враћам сам себи. Копам тамо гдје сам и иначе копао, али идем изгледа дубље. Емотиван и експлозиван албум, бар по мене и моје нерве. Прво слушање ме је “развалило”. Надам се да ће публика пронаћи дио својих радости и брига у тим новим пјесмама - рекао је Коља.

Нови албум стиже пет година након претходника “4 прста”, продуцент је поново Војо Аралица и на њему се налази укупно 14 нумера са меланхоличном луцидним насловима и текстовима које само Коља може написати, док се музика традиционално креће кроз воде рок, блуз и џез звука у специфичном штиху “Гробовласника”.

- Мој брат и продуцент Воја Аралица је опет дао кључни допринос, без њега ове музике не би било. Много дивних људи и музичара је, осим мене и Воје, свирало и пјевало на овој плочи попут Ивана Алексијевића, Немање Бановића, Себастијана Керекеша, Сање Богосављевић, Јелене Ђурић и других, хвала им од срца. Кад сам га коначно чуо комплетног почео сам да се губим негдје на другој пјесми и нисам могао емотивно да се саберем до краја. Врло је немиран и тежак период иза нас свих и сва та туга се набила у ове пјесме. Човјек мора и треба да буде радостан, али радосна туга је максимум који нормалан човјек данас може да понуди - рекао је Коља.

Прије свега познат и признат као сценариста, редитељ и глумац Коља је статус култног аутора српског блуза почео да гради албумом “Мама, немој плакати” (2001), а стрпљиво га је учвршћивао сљедећим “Коља” (2009), трећим, искупљујуће љубавним албумом “Гробовласници” (2013) и одлично прихваћеним “4 прста” (2018), са кога су се издвојиле “Може мало сутра”, “Ала је леп овај свет”, “Сваку ноћ је исти мрак” и “Живот је сан”. Велику популарност задобила је и нумера “Мексиканац”, која је као сингл објављена 2020. године, а посљедњу провјеру пред излазак Коља и бенд су имали крајем августа спектакуларним концертом у Бањалуци.

Промоција

Ново издање биће уживо промовисано на већ традиционалном концерту 20. децембра (20.30) у београдској МТС дворани.

- Велики, значајан концерт у бившем Дому синдиката, одакле смо и кренули. Надамо се да ће ови концерти, на други дан Светог Николе, постати традиционални и да ћемо сваке године свирати на тај дан и на том мјесту - прижељкује Коља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана