Источно Сарајево: Одржан концерт реномираних музичких умјетника из Београда

Срна
Источно Сарајево: Одржан концерт реномираних музичких умјетника из Београда

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Концерт дуа виолончело-клавир професора са Факултета музичке уметности у Београду Дејана Божића и Наташе Митровић одржан је вечерас у препуној сали Музичке академије у Источном Сарајеву.

Божић је изразио задовољство што се први пут концертом представио публици у Источном Сарајеву.

“Почаствован сам што сам имао прилику да се представим колегама јер сам од октобра гостујући професор на Музичкој академији у Источном Сарајеву, али и својим новим студентима”, рекао је Божић новинарима.

Он је подсјетио да је у Сарајеву наступио 1990. године, када је имао срећу да буде изабран као представник Југословенске радио-телевизије /ЈРТ/ на Евровизјиском такмичењу у Бечу.

“Од тада ми је Сарајево у лијепом сјећању. Вечерас је други пут да свирам званично”, додао је Божић.

Божић је дипломирао на Факултету музичке уметности у Београду као студент генерације, магистрирао на Државној високој школи за музику у Тросингену у Њемачкој стекавши диплому концертног солисте, а докторирао на Факултету музичке уметности у Београду.

Митровићева је дипломирала и магистрирала на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Мирјане Шуице Бабић. Усавршавала се код реномираних клавирских педагога у Њемачкој, Аустрији, Чешкој, Македонији и САД.

Публика у Источном Сарајеву имала је прилику да ужива у челистичким дјелима Дебисија, Рахмањинова, Дворжака и Шостаковича.

Декан Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву Маја Жужа изразила је задовољство концертом музичких умјетника из Београда.

“Божић је од ове академске године у својству хонораног професора ангажован на нашој Академији. Имамо смјер виолончело и веома велики одзив студената на том смјеру. Имали смо прилику да уживамо у концерту људи који иза себе имају блиставе каријере”, додала је Жужа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана