Интернационални фестивал “Славјански базар” у Витебску: Приједорчанки Ивони Одицки треће мјесто

Г.С.
Интернационални фестивал “Славјански базар” у Витебску: Приједорчанки Ивони Одицки треће мјесто

Ивона Одицки из Приједора освојила је треће мјесто на Међународном фестивалу умјетности “Славјански базар” у Витебску у конкуренцији младих пјевача поп музике узраста од 18 до 31 године.

Млада Приједорчанка квалификовала се на овај престижни свјетски фестивал умјетности побједом на Изборном БиХ такмичењу, које је 22. фебруара ове године организовао “Словенски културни центар” из Бањалуке.

 - Вриједно сам вјежбала посљедњих мјесеци да оставим што бољи утисак пред међународним жиријем истакнутих музичких умјетника из Русије, Бјелорусије, Белгије, Данске, Казахстана, Словачке и Украјине. Срећна сам јер освојити треће мјесто у конкуренцији најталентованијих младих пјевача из 14 земаља сматрам одличним успјехом - изјавила је она, одушевљена организацијом и гламурозношћу укупне манифестације, коју је отворио предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко.

На фестивалу у Витебску наступила је и Елена Кесић из Мркоњић Града, у конкуренцији дјеце од осам до 14 година, али није освојила довољан број бодова за једну од награда.

Ово су први плодови активности “Словенског културног центра” из Бањалуке, који организацијом изборних такмичења трага за младим талентима и обезбјеђује им учешће на међународним фестивалима с којима овај центар има потписане партнерске уговоре. До краја године ће још неколико награђених учесника првог Изборног БиХ такмичења наступити на фестивалима у Летонији и Бугарској.

“Славјански базар” је годишњи фестивал, који се одржава у Витебску у Бјелорусији од 1992. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана