Хуманитарни концерт "Аутизам говори срцем" у петак на Јутјуб каналу

Срна
 Хуманитарни концерт "Аутизам говори срцем" у петак на Јутјуб каналу

БАЊАЛУКА- Хуманитарни концерт "Аутизам говори срцем" биће емитован 2. априла на "Јутјуб" каналу Центра за специјалистичке социјалне услуге "За мајку и дијете" поводом обиљежавања Свјетског дана аутизма.

Ова традиционална манифестација организује се ради подизања свијести јавности о потенцијалима и потребама дјеце са аутизмом и другим сметњама у развоју, те пружања неопходне подршке њима и њиховим породицама, наводи се у саопштењу Центра.

Током априла биће активан и хуманитарни број 1415 да би се прикупила пријеко потребна средства за набавку ЕЕГ апарата који снима рад таласа мозга и веома је значајан за рану дијагностику.

Из овог Центра су истакли да пуне три године "воде битку" за набавку апарата који кошта од 30.000 до 50.000 КМ, зависно од модела и перформанси.

Организатори хуманитарног концерта "Аутизам говори срцем" су Центар за едукацију "Твоја ријеч" и Центар за специјалистичке социјалне услуге "За мајку и дијете".

"Уз подршку бројних донатора и спонзора, те Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, без обзира на тешку економску и епидемиолошку ситуацију, ми увијек идемо корак даље и остаћемо вјерни својој мисији да овој осјетљивој популацији увијек будемо вјетар у леђа", поручили су из Центра.

Концерт ће бити емитован у 18.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана