Хорски спектакл на градском тргу у Приједору

Срна
Хорски спектакл на градском тргу у Приједору

ПРИЈЕДОР - На Тргу мајора Зорана Карлице у Приједору вечерас је одржан цјеловечерњи концерт Градског хора.

Бројној публици представиле су се све три секције новоформираног градског хора - најмлађи узраст пчелице узраста до осам година, јуниори од петог до деветог разреда основне школе и сениори које чине чланови од првог разреда средње школе и старији без старосног ограничења.

Диригент хора Аљоша Новаковић изјавио је новинарима да је организовање оваквог концерта велика част, али и сатисфакција да се настави са даљим радом.

"Ово је на неки начин био први званичан наступ будући да је хор основан прошле године када је пандемија онемогућила да се представи јавности. Вечерас то чинимо путем лајв стрима гдје је укључено 59 земаља које нас прате јер је Међународни фестивал хорова “Златна вила” једина чланица међународне хорске федерације", рекао је Новаковић.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић истакао је да Приједор може бити поносан на дугу традицију хорског пјевања.

"Град може да се поноси традицијом дугом више од 130 година и чињеницом да су многи постали свјетски познати пјевачи. Овакав догађај никада није организован у нашем граду, па ни у окружењу, тако да сам поносан на чланове хора и на цијелу организацију коју је помогао и Град", рекао је Павловић.

Он је додао да ће град и убудуће помагати све оно што може да промовише Приједор и грађанима пружи бар трачак радости у епидемији вируса корона.

На репертоару 110 чланова три секције градског хора нашли су се популарна филмска музика, аранжмани страних програма, домаћих аутора, народних дјела и обраде неких познатих свјетских хитова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана