"Генерација 5" спектакуларним концертом обиљежила 45 година каријере

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД-Рокенрол бенд "Генерација 5" спектакуларним концертом у Мтс дворани обележила је јубилеј: 45 година каријере, а публика је овацијама поздрављала свирку једног од најдуговјечнијих југословенских бендова.

 "Долазим за 5 минута", "Најјачи само остају", "Ти само буди довољно далеко", "Уморан од свега" , "Поведи ме у ноћ" само су неки од хитова које је Генерација 5, заједно са својим гостима, извела на јединственом акустичном и електричном концерту.

На крају акустичног дијела концерта Владимир Грајић, директор ПГП РТС, уручио је члановима бенда Златну плочу у част 45 година каријере.

Еуфорију у публици је изазвало појављивање Даде Топића и Боре Ђорђевића на сцени Мтс дворане који су били специјални гости "Генерације 5".

На самом почетку концерта музицирао је Камерни оркестар Метаморфосис.

Драган Илић Илке клавијатуриста бенда "Генерација 5" рекао је раније Танјугу да гледа у будућност са осмијехом.

"Кад се осврнем уназад иза нас је 45 година, а пред нама је следећих 45. Човек мора да буде позитиван, увек мора да гледа добре стране, тако да о лошим не бих причао. За 45 година паралелно су се дешавале лоше и добре ствари, као и у животу“ рекао је Илић.

Група је поред фантастичне каријере и пјесама које су обиљежиле претходне деценије, позната и по студијском и концертном раду и сарадњи са нашим најпознатијим композиторима, певачима и групама – Корнелијем Ковачем, Оливером Мандићем, Здравко Чолићем, Слађаном Милошевић, Викторијом, Дадом Топићем, Бајагом, Жељком Бебеком, Кербером, Дивљим јагодама…

Генерација 5 је такође компоновала и реализовала чувену нумеру "За милион година" у оквиру југословенског Band Aid пројекта YU Rock мисија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана